radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Ona MaresmeDijous, 15:00-17:00
Home Cultura Malgrat vol catalogar Can Palomo com a Bé Cultural d’Interès Local

Malgrat vol catalogar Can Palomo com a Bé Cultural d’Interès Local

Cultura Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 726 0

L’Ajuntament de Malgrat de Mar vol protegir la masia de la finca de Can Palomo per conservar l’interès patrimonial i històric que té.

Ho va fer amb l’aprovació per la via d’urgència d’una moció al ple del passat dijous presentada per JxM, ERC, PDeCAT, la CUP i també el PSC, que demana que Can Palomo no sigui enderrocada i que es tramiti la seva catalogació com a bé cultural d’interès local.

La moció va rebre els vots favorables de tots els grups municipals a excepció del PP, que no va assistir a la sessió plenària.

El regidor de Patrimoni de l’Ajuntament de Malgrat, Ricard Núñez, ha explicat en declaracions a aquesta emissora el passat històric de Can Palomo i la importància que té aquest espai pel municipi.

La moció que va aprovar el consistori preveu que s’iniciï l’expedient administratiu per catalogar la masia de la finca de Bon Pastor, més coneguda popularment com Can Palomo, com a bé cultural d’interès local.

A més, també es preveu que s’iniciïn contactes, a través d’un representant, de tots els grups municipals amb l’actual propietari de la finca per conèixer quines són les seves intencions sobre la finca i així evitar el seu enderrocament.

A finals del passat mes de maig,  es coneixia que un empresari local, vinculat al sector hoteler, havia comprat la propietat per aproximadament 1 milió d’euros. Segons apuntaven algunes veus, inicialment s’hi construirien habitatges, tot i que el regidor de Patrimoni ha dit que aquest punt encara no se sap.

Núñez, però, sí que ha aclarit que es vol insistir perquè Can Palomo pugui ser un espai perquè en pugui gaudir tot el municipi de Malgrat.

La iniciativa per protegir Can Palomo sorgeix dels historiadors locals Sònia Garangou, Núria Arís i Joan Piña, aportant una recerca històrica de la finca. Garangou, present a la sala de plens juntament amb Arís, va agrair que la moció per fer la catalogació tirés endavant, alhora que va dir que la preservació hauria de ser “de més elements històrics que té la finca”.

 

Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar