radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus Confinats
Jordi Pratsevalls
Divendres, 09:00-13:00
Home Comarcal Blanes celebra avui i demà una nova jornada de donació de sang

Blanes celebra avui i demà una nova jornada de donació de sang

Comarcal Salut

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 362 0

Avui dijous i demà divendres, la Biblioteca Comarcal de Blanes allotja una doble jornada de donació de sang, organitzada pel Banc de Sang i Teixits i l’Associació de Donants.

Avui, la campanya se celebra al llarg de la tarda, de les 4 fins a les 8 del vespre, mentre que de cara a demà divendres s’amplia a tot el dia. Així, de cara a demà les donacions es podran fer al matí, des de les 10 i fins a les 2 del migdia, i a la tarda, de 4 a 8 del vespre.

La campanya de donació d’avui i demà s’emmarca en les jornades que periòdicament es fan a Blanes cada tres mesos.

Aquest cop, des del Banc de Sang i Teixits de Girona s’ha volgut remarcar la importància de dur a terme aquestes donacions. En aquest sentit, sobretot tenint en compte que amb l’arribada de l’estiu i del període de vacances augmenten els desplaçaments per carretera i, conseqüentment, les possibilitats que es produeixin accident de trànsit.

Per altra banda, la institució també ha recordat que de cada donació de sang se’n separen els glòbuls vermells, el plasma i les plaquetes. En aquest sentit, el fet que les plaquetes caduquin als cinc dies fa que sigui molt important aconseguir un mínim de 700 donacions al dia.

D’aquesta manera es pot garantir que tots els malalts, especialment els que reben tractaments contra el càncer, tindran plaquetes suficients. La campanya de donació de sang es presenta amb el lema “Dona el Millor de Tu. Dona Sang”.

 

Foto: Ajuntament de Blanes