radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Desafinado
Federico Francesch
Dijous, 00:00 -01:00

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00-13:00
Home Medi Ambient Palafolls reaprofita fins a 1.700 tones de residus de rebuig en els darrers mesos per generar energia  

Palafolls reaprofita fins a 1.700 tones de residus de rebuig en els darrers mesos per generar energia  

Medi Ambient

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 490 0

Segons dades publicades pel Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, entre el període de gener a maig es van recollir a Palafolls un total de més de 1.691 tones de fracció resta, entre les quals hi ha materials recuperables.

Un cop entren a planta, es fa un procés de triatge, d’on es recuperen els materials que són susceptibles de revalorització.

Segons les dades publicades pel consorci, del total de les tones que van registrar-se aquests primers 5 mesos de l’any, gairebé la meitat corresponen a fracció no reciclable dels residus.

Això és pràcticament un 46% del total de residus del rebuig, i que traduït en xifres són més de 775 tones.

Per altra banda, un 45% del que sorgeix del triatge és matèria orgànica recuperada, en total més de 761 tones, mentre que hi ha un 9,15% restant que correspon a materials recuperats, en total més de 154 tones.

D’aquests, la majoria de tones són de paper i cartró –més de 35 tones-, seguit del film –amb 25,60– i la ferralla –també 25 tones–. També es recupera plàstic PET provinent d’envasos –unes 21 tones–, i en menys mesura mix de plàstics, vidre, bricks, metalls no fèrrics i polietilè.

Totes 3 parts de la fracció resta, sigui reciclable o no, s’utilitza per a la producció energètica, bé sigui amb la incineració en el cas de la fracció no reciclable per produir energia elèctrica o bé amb la producció de biogàs en el cas de la matèria orgànica.

Carles Salesa és el director del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme.

A la planta del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme es dóna cobertura a la gestió de la fracció resta de les comarques del Maresme i del Vallès Oriental, donant servei a pràcticament 1 milió d’habitants en total.

Això es tradueix en unes 30.000 llars, que tenen energia elèctrica gràcies al reaprofitament energètic que es fa des del Consorci.