radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
L’Ajuntament de Blanes aprova finalment el seu pressupost
, / 489 0 0

L’Ajuntament de Blanes aprova finalment el seu pressupost

Política

2 minute

COMPARTEIX-HO
Home Política L’Ajuntament de Blanes aprova finalment el seu pressupost

El ple extraordinari celebrat aquest passat vespre ha aprovat els pressupostos municipals del 2018 amb 11 vots a favor i 10 en contra.

Després de diferents intents, el PSC, que ara governa amb minoria, ha aconseguit el suport dels seus antics socis de govern, PDeCAT i  ERC, i també el vot a favor del regidor del PP.

Els republicans són els últims que s’han sumat al pacte de pressupostos. Un suport basat en 15 punts negociats amb el govern de Mario Ros, entre ells el de la inclusió de la partida pels pressupostos participatius.

Ho explicava en el discurs previ a la votació el regidor d’ERC Àngel Canosa.

Aquesta era la tercera vegada que s’havia portat al ple l’aprovació dels pressupostos. En les dues anteriors ocasions, a l’abril i al maig, es van haver de retirar de l’ordre del dia per de la falta de suports necessaris.

Els nous pressupostos s’enfila fins els 53 milions d’€, 7 més que el de l’any passat. Una part d’aquest increment revertirà en partides relacionades amb els Serveis Socials, que han augmentat en gairebé el 33% respecte al 2017 per cobrir necessitats d’habitatge, assistència domiciliària, atenció a la dona, etc. També s’han inclòs diverses millores en el capítol 1 del personal que treballa a l’Ajuntament.

D’altra banda, hi ha un considerable augment en les inversions: que passen del milió i mig l’any passat als 5 milions i mig aquest 2018. La partida més destacada es destinarà a renovar l’enllumenat públic.

El segon tinent d’alcalde i regidor d’Hisenda, Nicolás Laguna, destacava la particularitat dels pressupostos, entre d’altres, per les qüestions de calendari.

La propera setmana, l’Ajuntament convocarà sessió plenària en caràcter ordinari. Serà dijous a les 7 del vespre, quina es preveu tractar, entre d’altres, la moció per poder empadronar les persones migrants sense papers, o el Pla Contra les Agressions Sexistes en Esdeveniments Festius a Blanes