radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00-12:00
Home Medi Ambient Queixes pels canvis en la recollida d’escombraries

Queixes pels canvis en la recollida d’escombraries

Medi Ambient

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1060 0

Les xarxes socials van carregades aquests dies de fotografies i crítiques per l’estat de la recollida d’escombraries a Palafolls. El canvi d’empresa, que es va fer divendres, sumat al canvi de filosofia de reducció de llocs de recollida, ha fet que molts dels contenidors estiguin plens i sobresortints cosa que ha provocat l’augment de crítiques.

D’entrada per la situació desbordada de molts dels punts de recollida d’escombraries, sobretot de rebuig. Una situació que ve donada per la reducció de punts de recollida. Aquesta reducció busca que els palafollencs millorin la seva separació de residus, ja que els contenidors, a partir d’ara, estaran agrupats en illes completes amb la presència dels 5 contenidors de reciclatge, evitant així els contenidors de rebuig aïllats i escampats pel municipi.

El que es vol és que el fet de separar la brossa no sigui un sobreesforç pels usuaris i que per tant costi el mateix llençar les escombraries al rebuig o separadament. Això , segons el consistori s’aconsegueix agrupant els contenidors i no deixant més propers contenidors aïllats de rebuig, ja que per a molts seria més senzill llençar-ho tot al rebuig per comoditat.

Aquesta reducció de contenidors i la manca de costum de separar ha fet augmentar el volum d’escombraries  als contenidors donant imatges de zones desbordades d’escombraries en les últimes hores. Això passa una setmana després que els problemes de canvi d’empresa provoquessin també situacions de contenidors pendents de recollir.

Els veïns també critiquen  la reducció de contenidors. Fins ara hi havia més de 100 punts de recollida d’escombraries, molts d’ells només amb un o dos contenidors de rebuig.

Des d’aquest cap de setmana s’ha rebaixat el nombre de punts fins els 70. Això implica que molts veïns han vist que el seu punt habitual ha desaparegut  i necessita desplaçar-se més enllà per llençar les seves escombraries, cosa que també ha provocat queixes veïnals.

Actualment, Palafolls recicla entorn un 29% dels seus residus. Un percentatge molt allunyat del que marca  el Pla de Gestió de Residus del municipi. Amb el nou sistema es vol arribar a separar correctament el 60% dels residus que es produeixen al poble.