radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus Confinats
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00-13:00
Home Medi Ambient Entra en vigor la prohibició de fer feines que puguin derivar en incendis forestals

Entra en vigor la prohibició de fer feines que puguin derivar en incendis forestals

Medi Ambient

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 522 0

Des del passat 15 de març i fins el proper 15 d’octubre està en marxa la restricció de fer foc en terrenys forestals, amb vegetació o no, i a la franja dels 500 metres al voltant d’aquests.

A aquesta prohibició, des d’aquest passat divendres se li suma una nova restricció que afecta als treballs forestals que puguin generar risc d’incendi.

Així, des d’ara i fins el proper 15 de setembre, qualsevol activitat d’aquestes característiques requereix una autorització expressa del Servei de Prevenció d’Incendis Forestals del Departament d’Agricultura de la Generalitat.

Ho explica el tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafolls, Oriol Bassa.

A través d’un ban d’alcaldia publicat aquest passat divendres, l’Ajuntament de Palafolls ha recordat que la prohibició de fer foc està en vigor arreu del territori català, i fa explícites les restriccions al voltant de l’encesa de qualsevol foc.

Entre d’altres, queda prohibit fer focs d’esbarjo, barbacoes, entre d’altres, foc per a l’apicultura, crema de rostolls, marges i restes d’aprofitament forestals, agrícoles i de jardineria, i també el llançament d’objectes encesos o l’abocament d’escombraries i restes vegetals de qualsevol mena que puguin generar un incendi.

Bassa, per altra banda, també ha demanat extremar les precaucions de cara a la proximitat de la festa de Sant Joan, tant pel que fa al llançament de petards com també pel que fa al manteniment de les finques on s’acumula vegetació i on incrementa el risc d’incendi.

En aquest sentit, el tècnic posa el focus especialment de cara a les finques de les urbanitzacions que serveixen de segons residència, i on els propietaris han de procurar de netejar i mantenir en condicions el terreny per evitar possibles incendis.

A la vegada, Bassa també recomana que a la nit es tanquin persianes i finestres per evitar que puguin entrar petards o coets.

De cara aquest estiu, el tècnic creu que l’actual campanya no hauria de ser més complicada que la de l’any passat, gràcies a les pluges, però a la vegada alerta que cal no abaixar la guàrdia, ja que a la vegada ha augmentat també la quantitat de vegetació i, conseqüentment, el risc d’incendis.