radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dilluns, 15:00-15:20
Home Comarcal Tancada de protesta a Blanes per reclamar els drets de les persones migrants

Tancada de protesta a Blanes per reclamar els drets de les persones migrants

Comarcal Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 380 0

Des de fa més d’un mes, l’Escola Massana de Barcelona és escenari d’una tancada de protesta protagonitzada per persones migrants, que denuncien el racisme i les dificultats institucionals amb què es troben actualment.

A aquesta protesta, que es produeix també en altres indrets de Barcelona i d’altres poblacions com Badalona o l’Hospitalet, s’hi ha sumat des d’avui el municipi veí de Blanes.

Concretament, la parròquia de Santa Maria, que des d’aquesta tarda acull una nova tancada de protesta. La concentració, que compta amb el suport de la parròquia, té una durada aproximada de 15 dies, i segons els convocants pot allargar-se depenent de com avancin les negociacions en les altres tancades.

Segons els concentrats, la protesta té per objectiu la defensa dels drets i llibertats de les persones migrants, així com la lluita contra la llei d’estrangeria, que consideren discriminatòria.

Segons expliquen des de la plataforma Papeles para todos, que organitza la protesta, milers de veïns de Blanes, de la Costa Brava i també del Maresme es troben en una situació irregular degut a la impossibilitat, entre d’altres, d’aconseguir un contracte de treball d’un any de durada.

Això, segons la plataforma, els obliga a treballar en el sector hoteler, de la restauració o del turisme, on treballen en condicions d’explotació laboral.

La tancada, que rep el suport de diverses plataformes i associacions com Labora Blanes, la PAHC Blanes, Llibres En Lluita, Sostre i Dignitat i Càritas Blanes, està previst que no sigui l’últim tancament que es durà a terme, ja que segons la plataforma es volen fer accions similars en altres poblacions fins que no s’aconsegueixin les seves reivindicacions.

 

Foto: @racismenstanca