radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dilluns, 13:00 -13:20

i després

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 13:30-14:00
Home Comarcal Campanya per catalogar Can Palomo de Malgrat com a Bé Cultural Local

Campanya per catalogar Can Palomo de Malgrat com a Bé Cultural Local

COMPARTEIX-HO
, / 350 0

Un grup d’historiadors de Malgrat de Mar proposa al consistori la catalogació de la finca de Can Palomo, que recentment ha canviat de propietaris i ha estat venuda per un preu que gira a l’entorn del milió d’euros.

Els historiadors consideren que la finca conté prou elements per a catalogar-la com Bé Cultural d’Interès Local. D’aquesta manera s’evitaria la construcció indiscriminada d’habitatges en aquest espai, tal i com permet actualment el pla d’ordenació urbanística municipal.

La proposta que fan els historiadors s’ha traslladat als partits polítics locals. Se’ls demana que s’hi sumin i encapçalin la moció presentada amb l’objectiu de convertir la finca en patrimoni local.

La propietat de Can Palomo data de principis del segle XX. És la darrera masia catalana que queda al municipi. En concret, es tracta d’una antiga granja que encara conserva bona part dels seus elements en bon estat. L’ajuntament volia comprar-la i destinar-la a usos municipals. Les negociacions amb els propietaris, però, es van trencar a principis d’any.