radiopalafolls.cat


play

Ara fem

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 13:30 -14:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dilluns, 15:00-15:20
Home Policial - Judicial Un malgratenc citat a declarar pels talls de carretera contra la detenció de Puigdemont a Alemanya

Un malgratenc citat a declarar pels talls de carretera contra la detenció de Puigdemont a Alemanya

COMPARTEIX-HO
, / 215 0

Actes de protesta. Foto: Pere Duran

Segons publiquen diversos mitjans, el jutjat d’instrucció número 7 de Figueres ha citat a declarar el proper 22 de juny a un total d’11 persones que el passat 27 de març van participar a les protestes a l’AP-7 i la N-II a Hostalets de Llers, a l’Empordà, pels empresonaments dels membres del Govern.

A les protestes es van dur a terme talls a la carretera, i se’ls atribueixen els delictes de desordres públics i desobediència greu a l’autoritat.

Un dels investigats és un activista malgratenc que, per altra banda, està encausat per les protestes del 30 de gener al Parc de la Ciutadella de Barcelona, dia de la investidura fallida de Carles Puigdemont.

En declaracions a aquesta emissora, una de les advocades dels investigats, Núria Casajuana, ha explicat que espera que tot plegat s’acabi arxivant, ja que considera que “no és cap delicte” tallar carreteres per protestar.

A la vegada, la lletrada critica la manera com es van dur a terme les identificacions, que assegura que van ser “aleatòries”, ja que els Mossos van identificar més persones que no han estat citades, i que a la majoria dels investigats se’ls va identificar ja fora del tall de la carretera, quan eren a buscar els seus cotxes als aparcaments.

Precisament aquest passat dilluns, coincidint amb la concentració que cada setmana es fa a la Plaça del Vi de Girona, dues de les investigades van llegir un manifest, fent una crida a la mobilització i on van afirmar que “no cedirien ni a la por ni a la repressió”.