radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00-12:00
S’inaugura oficialment la ruta de la Tourdera
, / 800 0 0

S’inaugura oficialment la ruta de la Tourdera

COMPARTEIX-HO
Inici » S’inaugura oficialment la ruta de la Tourdera

Aquest matí ha quedat oficialment inaugurat aquest itinerari, que té com a un dels seus objectius la promoció i coneixement del territori per on passa el riu Tordera i la riera d’Arbúcies.

La ruta està orientada al senderisme i de la bicicleta, i vol que a través de la pràctica d’aquestes activitats es descobreixi el territori, es promogui el coneixement de la natura i el patrimoni pertanyent al riu, així com es fomenti el desenvolupament dels municipis de la zona amb l’arribada de nous visitants.

L’acte d’inauguració s’ha fet aquest matí a Tordera, amb la presència del president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, del diputat de Medi Ambient de la Diputació de Girona, així com de múltiples càrrecs dels ajuntament de la zona, com Tordera, Malgrat i també Palafolls.

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafolls, Juan Andrés Osorio, ha estat el reprsentant del consistori a la inauguració, i ha explicat que la posada en marxa d’aquest itinerari beneficia al territori per doble via.

Per una banda, promou que es conegui el territori, i per l’altra aconsegueix també una millora que beneficia particularment a Palafolls, com és la protecció del tram d’accés a l’estació de Blanes des del nostre municipi pel que fa als vianants.

Segons el regidor, la ruta de la Tourdera és un pas necessari per a la gestió comuna dels interessos, però considera que cal continuar treballant en aquesta línia.

En aquest sentit, Osorio creu que cal unificar criteris entre els municipis de la zona, com Malgrat, Blanes i Tordera a l’hora de gestionar un recurs compartit com és el riu, a través de la protecció i conservació de l’espai natural.

La ruta de la Tourdera compta amb un total de 114 quilòmetres de recorregut, passant per diversos municipis de la Selva, el Vallès Oriental i el Maresme.

Ara fa pràcticament 2 anys, l’Ajuntament de Palafolls va entrar a formar part del grup de 18 ajuntaments que han impulsat el projecte.