radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dijous, 13:00-13:20
Home Comarcal Calella instal·la 13 desfibril·ladors en diversos punts del municipi

Calella instal·la 13 desfibril·ladors en diversos punts del municipi

Comarcal Salut

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 195 0

El municipi veí de Calella és la darrera localitat de la nostra zona que s’ha sumat a la llista de poblacions cardioprotegides.

Segons ha informat el consistori, ja s’han acabat d’instal·lar els 13 desfibril·ladors amb què comptarà a partir d’ara el municipi, després que aquesta fos una de les actuacions escollides dels Pressupostos Participatius del 2018.

Es tracta de 13 DEA (Desfibril·ladors Externs Automàtics), que permeten una actuació adaptada al pacient i que disposen de controls i indicadors d’assessorament i instruccions verbals, la qual cosa els fa accessibles per a l’ús de qualsevol ciutadà, tingui o no coneixements mèdics.

En aquest sentit, un cop es produeix una situació d’aturada cardíaca, la persona que utilitzi l’aparell rebrà instruccions des d’un equip mèdic a distància que anirà informant de què cal fer en tot moment.

En el cas d’haver d’aplicar o no alguna descàrrega o impuls elèctric, el mateix aparell s’encarrega de detectar si això és necessari i d’actuar de manera adequada.

Els aparells, que són autònoms, disposen de trucada automàtica al telèfon d’emergències 112, i tenen monitoratge permanent les 24 hores del dia, cosa que permet registrar en tot moment l’activitat de l’aparell i a la vegada evitar possibles accions vandàliques.

 

Foto: Ajuntament de Calella