radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus Confinats
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dijous, 13:00-13:20
Home Medi Ambient Preservem el Litoral alerta de les noves dragues de sorra previstes pel Ministeri

Preservem el Litoral alerta de les noves dragues de sorra previstes pel Ministeri

COMPARTEIX-HO
, / 466 0

L’entitat ecologista denuncia que les dragues al litoral de Premià Arenys i el Balís han començat sense un estudi d’impacte ambiental, ja que se li ha dona un caràcter d’urgència. Aquestes dragues han d’ajudar a regenerar la sorra de les platges malmeses pels diferents temporals de l’hivern.

A més l’entitat ha denunciat que l’Estat està en vies d’aprovar un seguit de futures actuacions sota el nom de “Informe Técnico de Estrategia de Actuación en el Maresme” amb un primer àmbit al sud de la comarca.

Segons Preservem el Litoral l’Estat opta de nou per extreure sorra al Masnou  i construir espigons  sense que hi hagi rera seu estudis sobre l’impacte als sistemes naturals Creuen que l’informe denota una absoluta manca de percepció i sensibilitat històrica davant les greus conseqüències en els ecosistemes marins i litorals i en el sector pesquer que han suposat les successives campanyes de dragatge des de l’any 1986.

Per tot plegat, l’entitat exigeix una moratòria dels projectes previstos pel Ministerio de Fomento per la manca d’un veritable procés participatiu  davant la transcendència que impliquen per al futur del nostre litoral.

També demanen un procés participatiu dels agents implicats en el marc d’una taula del litoral del Maresme que elabori un pla de gestió del litoral i les conques hidrogràfiques amb criteris de sostenibilitat amb una visió global.