radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Comarcal Càritas Blanes celebra 50 anys d’activitat al municipi

Càritas Blanes celebra 50 anys d’activitat al municipi

Comarcal Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 572 0

L’entitat ho va celebrar amb un acte commemoratiu aquest cap de setmana al Teatre de Blanes, amb el qual es va voler retre homenatge als voluntaris i voluntàries que durant mig segle han estat treballant sota el paraigües de l’entitat.

De totes les persones que van ser homenatjades dissabte, n’hi van haver quatre que van ser reconegudes de manera especial. És el cas de Roser Bitlloch, Maria del Vilar Puig, Rosa Maria Batllori i Jaume Sagrera, les quatre persones fundadores que van posar en marxa Càritas Blanes l’any 1968, a la Parròquia Santa Maria.

L’any 1968 treballaven en un local del Carrer Roig i Jalpí, i posteriorment ho van fer durant molts anys en un altre situat al Carrer Nou, just davant de la rectoria de la Parròquia Santa Maria. Posertiormant, s’hi van afegir les parròquies de la Sagrada Família d’Els Pins i de Santa Teresa de Ca la Guidó, moment en què van passar a anomenar-se Càritas Interparroquial.

L’activitat de Càritas a Blanes va viure un punt d’inflexió ara fa 4 anys, quan es va cedir a l’entitat un nou local de 500 m2, a través de l’acció conjunta de la Fundació Catalunya-La Pedrera i l’Ajuntament del municipi.

Amb l’ampliació de l’espai, Càritas va començar a oferir altres serveis i també millorar els ja existents, com per exemple el Banc d’Aliments, els tallers d’alfabetització, el reforç escolar, els tallers de costura, els tallers per aprendre català i castellà, així com també el suport i l’assessorament en diversos temes.

L’acte de commemoració del 50è aniversari va comptar amb la presència de diversos representants del consistori blanenc, com l’alcalde Mario Ros, la directora de Càritas a Girona, Dolors Puigdevall, i l’actual president de l’entitat a Blanes, Salvador Serres.

Actualment, Càritas Interparroquial Blanes dóna servei a unes 500 famílies cada mes, que són ateses per 107 voluntaris i voluntàries de l’entitat.

 

Foto: Ajuntament de Blanes