radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dijous, 13:00-13:20
24 alumnes palafollencs comencen avui la selectivitat
, / 484 0 0

24 alumnes palafollencs comencen avui la selectivitat

COMPARTEIX-HO
Home Societat 24 alumnes palafollencs comencen avui la selectivitat

Avui comencen les temudes Proves d’Accés a la Universitat amb exàmens que s’allargaran fins dijous. Aquestes proves, conegudes amb el nom de selectivitat, juntament amb l’expedient acadèmic de l’estudiant determinaran la nota amb la que els estudiants optaran a entrar a la carrera

demandada.

Com ja és habitual, els estudiants de l’Institut de la Font del Ferro de Palafolls que faran les PAU aquest 2018 s’examinaran a l’Escola Textil de Canet. En concret, aquest any hi aniran 24 alumnes. Són 3 menys que l’any passat, quan es van examinar 27 alumnes de l’Institut palafollenc. D’aquests el 95% van aprovar la selectivitat.

Les PAU han començat aquest matí amb les proves de llengua i literatura castellana i catalana.  Ja a la tarda, en funció de la modalitat que els estudiants hagin cursat, faran els exàmens d’Economia de l’empresa, Història de la filosofia, Química, Anàlisi Musical, Dibuix tècnic i Literatura castellana. Acabat el primer examen hem pogut parlar amb alumnes de l’institut que ens han explicat que l’han trobat relativament senzill. Escoltem en Sergi Vilaró i la Nora Jiménez.

Els alumnes fa setmanes que es preparen per aquestes proves que poden determinar el seu futur estudiantil. Això els fa encarar les proves amb cert nerviosisme. Uns nervis, però, que un cop entren a l’aula de l’examen es dissipen. A la Nora i a en Sergi se li suma l’Alba Martí.

Demà al matí serà el torn d’Història i Llengua estrangera i a la tarda, es faran els exàmens de Ciències de la terra i del medi ambient, Fonaments de les arts, Matemàtiques aplicades a les ciències socials i Història de l’Art.

El dijous, el darrer dia de les proves, els alumnes que aspiren a entrar a la universitat faran les proves de Física i Geografia a primera hora del matí i, abans del descans per dinar, hi haurà també les de Dibuix artístic, Llatí i Matemàtiques. A la tarda les PAU acabaran amb els exàmens de Biologia, Cultura audiovisual, Grec, Disseny, Literatura catalana i Tecnologia industrial.