radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00-13:00
Home Societat Blanes no troba socorristes per a les platges

Blanes no troba socorristes per a les platges

Societat Turisme

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1113 0

Des de principis de mes la ciutat compta de nou amb el servei de vigilància a les platges amb 12 socorristes als llocs de socors que funcionen com a base operativa, repartits al llarg de tota el litoral blanenc.  Són només la meitat dels socorristes que acostumen a vigilar la costa de Blanes a l’estiu, ja que l’Ajuntament té problemes per poder completar les vacants.

La nova normativa de Salvament i Socorrisme Aquàtic, que va entrar en vigor l’any passat, ha reduït el nombre de professionals del sector que poden realitzar aquest treball, ja que n’hi ha molts que no poden complir els nous requisits per poder exercir en platges o piscines.

La dificultat rau en què per formalitzar-ho cal tenir una experiència mínima de dues temporades anteriors al 2015, o bé un títol específic que, donada la temporalitat d’aquesta feina no acostuma a compensar l’esforç de temps i diners per treure’s la titulació. Per això, alguns dels qui havien treballat fins a l’estiu del 2016 l’any passat ja no van poder seguir fent-ho al no poder complir aquests requisits.

A falta de 3 setmanes per començar la temporada alta de l’estiu, el consistori reconeix la possibilitat de no poder completar la plantilla de socorristes, cosa que obligarà a l’Ajuntament a replantejar-se la planificació del servei per poder seguir comptant amb platges segures i sense risc.

Aquesta dificultat afegida s’ha intentat superar a través de diverses gestions que s’espera que tinguin els seus fruits abans que comenci el juliol.