radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Divendres, 09:00-13:00
Home Comarcal La pagesia de Catalunya obre les seves portes al públic

La pagesia de Catalunya obre les seves portes al públic

Comarcal Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 391 0

Aquest cap de setmana, les explotacions agrícoles, ramaderes i de pesca de Catalunya obren les seves portes en una nova edició de “Benvinguts a pagès”, una iniciativa que té per objectiu acostar aquest sector al públic general i que impulsa la Generalitat amb la col·laboració de diversos organismes.

Enguany se celebra la tercera edició d’aquesta proposta, que té lloc durant tot aquest cap de setmana. Entre avui i demà, vora 200 explotacions agrícoles, ramaderes i de pesca, però també restaurants i allotjaments, obren les seves portes al públic per donar a conèixer i acostar a la ciutadania el tipus d’activitats que desenvolupen.

Ramon Sentmartí, director de la Promotora d’Exportacions Catalanes, un dels organismes encarregats de l’organització de la iniciativa, ha explicat a aquesta emissora que les previsions d’assistència a l’edició d’enguany són bones.

En el cas del Maresme, l’edició de l’any passat d’aquesta iniciativa va comptar amb 8 explotacions agrícoles, dues de les quals de Palafolls, i la comarca va rebre un total de 2.500 visitants.

Sentmartí ha destacat que en el cas del Maresme, així com també d’altres indrets de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, els visitants tindran la possibilitat de descobrir, entre d’altres, productes d’horta d’alta qualitat.

A la vegada, la iniciativa també serveix per posar en valor la feina dels agricultors, molts d’ells desconeguts pel públic.

L’objectiu de “Benvinguts a pagès” és posar en valor tots els sectors per acabar consolidant la iniciativa, perquè esdevingui, segons els propis organitzadors, “la festa de la pagesia de Catalunya”.

La iniciativa sorgeix després que Catalunya fos escollida com a Regió Europea de la Gastronomia ara fa dos anys, un títol que té per objectiu destacar i promoure aquelles regions del continent europeu que contribueixen activament en la millora de la qualitat de vida dels ciutadans a través de la gastronomia.