radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00-13:00
Home Comarcal Calella presenta la 7a edició de la Temporada Lírica

Calella presenta la 7a edició de la Temporada Lírica

Comarcal Cultura

2 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 502 0

Ahir dimarts es va presentar una nova edició del festival, que enguany obrirà amb un espectacle de sarsuela els dies 6 i 8 de juliol.

Enguany, arribant a la 7a edició de la proposta, la Temporada Lírica Ciutat de Calella commemora el vintè aniversari del Cor i Orquestra Simfònica Harmonia, un aniversari que segons l’alcaldessa del municipi, Montserrat Candini, serà ben celebrat pel nivell de les propostes del festival.

Candini ho va afirmar a la presentació del Festival, celebrada ahir a a la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya, on també hi van assistir el director de l’àrea de música de l’Institut Català de les Empreses Culturals, Albert Bardolet i el director artístic de la Temporada Lírica Ciutat de Calella, Albert Deprius.

La Temporada Lírica de Calella ha anat creixent des de la seva primera edició, i l’any passat va registrar més de 2.000 assistents.

Com a novetat d’enguany, el festival ofereix la opció de compra de tiquets a través d’Internet, cosa que ha de facilitar l’assistència de públic de fora la ciutat.

En aquest sentit, i segons Deprius, ve molt públic procedent de molts indrets i que hi assisteix cada temporada.

La 7a. Temporada Lírica Ciutat de Calella començarà els dies 6 i 8 de juliol a la Sala Mozart amb la sarsuela “El dúo de La Africana”, sota la direcció musical del mateix Albert Deprius i protagonitzada per Anna Farrés, Carles Cremades i Marc Calvo. Es tracta d’una actuació que també forma part de la programació del festival Nits d’Estiu Calella.

Més endavant, el 27 de juliol, arriba a la Sala Mozart un dels plats més forts de la programació, com és la “Simfonia del Nou Món”, de Dvorak i que interpretarà l’Orquestra Simfònica Harmonia, també amb Deprius al capdavant com a director titular.

El 23 de setembre serà el torn de la “Tarda italiana” a l’Envelat de Calella, un ambient nou que busca apropar als espectadors les cançons napolitanes i l’òpera italiana a través de la soprano Beatrice Jiménez, el Cor i l’Orquestra Simfònia Harmonia, tot plegat dins de la programació de la Festa Major de la Minerva.

Per tancar l’any i la temporada, l’Orquestra tancarà amb el ja clàssic “Concert d’Any Nou”, el 29 de desembre a la Sala Mozart.

La 7a edició de la Temporada Lírica de Calella compta amb la col·laboració de l’Ajuntament del municipi, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

 

Foto: ACN