radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00-13:00
Home Societat Dos projectes d’alumnes de l’Institut queden finalistes als mSchools Student Awards

Dos projectes d’alumnes de l’Institut queden finalistes als mSchools Student Awards

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 650 0

Es tracta d’uns premis emmarcats en un programa d’aprenentatge mòbil impulsat per Mobile World Capital Barcelona, i que inclou 3 categories diferents.

Dins d’aquest concurs, l’Institut de la Font del Ferro de Palafolls s’hi ha presentat en dues de les categories. Per una banda, alumnes de 4t d’ESO que cursen informàtica s’han inscrit a la categoria App Education, i per l’altra alumnes de 1r d’ESO, que s’han presentat a la categoria Scratch Challenge amb el projecte “De grans serem…”.

En tots dos casos, els alumnes han resultat finalistes de la convocatòria, i el proper 9 de juny seran a la jornada d’entrega de premis, que es farà a la Farga de l’Hospitalet.

Tot plegat sorgeix de la posada en marxa del programa d’innovació pedagògica de les tecnologies digitals per l’aprenentatge, que s’ha impulsat al centre, per introduir el pensament computacional entre l’alumnat.

Ho explica Teresa Lobera, professora responsable del programa que ha impulsat el projecte juntament amb el professor Jordi Busquets.

Els alumnes de 1r d’ESO, a partir del programa que ells mateixos han creat i que han presentat al concurs, s’hauran d’enfrontar el proper 9 de juny a tot un seguit de reptes, que hauran de resoldre mitjançant el llenguatge digital Scratch.

Els nois i noies de 4t d’ESO, per la seva banda, els tocarà oferir al públic i defensar davant d’un jurat l’App per a dispositius mòbils que ells mateixos han creat, i que han estat desenvolupant durant el curs com si fossin una empresa.

Lobera, més enllà de valorar les possibilitats de guanyar o no el concurs, es mostra molt satisfeta pel fet d’haver arribat a ser finalistes, cosa que demostra que la feina dels alumnes ha donat els seus fruits.

El mSchools és un programa d’aprenentatge mòbil amb múltiples facetes que impulsa Mobile World Capital Barcelona, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i GSMA.