radiopalafolls.cat


play

Ara fem

dGorra eXpress
Ràdio Palafolls
Dimarts, 17:00 -20:00

i després

Informatiu VespreDimarts, 20:00-20:15
Home Comarcal Protestes per la petició d’un acusat per violència masclista que vol recuperar la custòdia de les filles

Protestes per la petició d’un acusat per violència masclista que vol recuperar la custòdia de les filles

COMPARTEIX-HO
, / 330 0

Els jutjats de Blanes van celebrar ahir dimarts la vista per un canvi de custòdia parental que ha aixecat polèmica.

Segons publica el Diari de Girona, un home acusat de violència masclista ha demanat que se li retorni la custòdia de les seves filles abans de ser jutjat per presumptament haver agredit la seva exparella el passat mes d’octubre.

Ahir dimarts, l’home va acudir als jutjats de Blanes per demanar la custòdia, i a fora de l’edifici s’hi van concentrar una trentena de persones que mostraven el rebuig al possible retorn de la custòdia a l’acusat, i que també mostraven el suport a la víctima de la presumpta agressió.

La majoria dels concentrats eren membres de la Plataforma Dones de Blanes i també de la PAH del municipi. alguns dels seus membres van irrompre a la sala un cop ja havia començat la vista.

L’home acusat i la seva exdona van tenir dues filles, i fa prop de dos anys es van separar. Poc més d’un any després, aquest passat mes d’octubre, l’acusat i la seva actual parella haurien agredit a la dona en ple carrer, situació que va ser denunciada als Mossos per diversos testimonis dels fets, i que també van presenciar les filles de l’acusat i la víctima.

L’actual parella de l’acusat, que segons la lletrada hauria estat qui va començar l’agressió, va anar a judici i va ser condemnada per lesions, mentre que a l’home se’l va acusar de ser el presumpte autor d’un delicte de violència masclista.

Arran dels fets, la víctima està sota l’assistència del Servei d’Informació i Atenció a les Dones, i des del mateix servei s’ha remarcat el fet que les dues filles no volen anar amb el pare i que li tenen por, ja que a banda de presenciar l’agressió d’ara fa 7 mesos també havien viscut situacions d’amenaces per part del seu progenitor cap a la seva mare.

Des de la Plataforma Dones de Blanes lamenten la gestió del cas als jutjats, que ara mateix està aturada, ja que consideren que la resolució de la petició de custòdia arribarà abans que les mesures que han demanat, com la modificació i valoració de la situació per veure si les dues nenes poden tenir la mateixa relació amb el pare després dels fets.

 

Foto: DdG