radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dijous, 00:00-01:00
Home Mobilitat Posaran pantalles de protecció per a motoristes a la carretera de Blanes

Posaran pantalles de protecció per a motoristes a la carretera de Blanes

Mobilitat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 448 0

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha impulsat la licitació dels treballs per instal·lar elements de seguretat per a motoristes en nou carreteres arreu del territori per un import total d’1,7 milions d’euros. Principalment, les tasques consistiran en la implantació de pantalles  o faldons de protecció en barreres metàl·liques ja existents. També es preveu la substitució de barreres o la instal·lació de nous trams de barreres metàl·liques amb faldons en algubns trams concrets. En conjunt, s’actuarà en més de 26 quilòmetres de barreres.

Entre aquests trams on es preveu fer les actuacions hi ha la carretera Gi-682, la carretera d’accés a la Costa Brava i que passa per Palafolls i fins a Tossa de Mar.

En els treballs també s’inclouen actuacions com la millora de sistemes de drenatge amb la formació de cunetes remuntables, l’eliminació de possibles obstacles propers a la calçada, les millores de la senyalització vertical i horitzontal o la formació d’elements reductors de velocitat.

Les carreteres sobre les quals s’actuarà s’han determinat a partir d’una anàlisi de l’accidentalitat en què s’han vist implicades motocicletes o ciclomotors durant els últims cinc anys. A banda de la carretera d’accés a la Costa Brava també s’actuarà en 8 vies més com ara la carretera de l’Arrabassada i d’altres vies secundàries de la xarxa catalana.

Aquesta actuació s’emmarca en els campanyes periòdiques de millora de la seguretat viària que porta a terme el Departament de Territori i Sostenibilitat per disminuir l’accidentalitat del col·lectiu de motoristes. Les obres començaran a finals d’any i tindran un termini d’execució previst de quatre mesos.