radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Home Policial - Judicial L’alcalde de Tordera queda en llibertat amb càrrecs

L’alcalde de Tordera queda en llibertat amb càrrecs

COMPARTEIX-HO
, / 558 0

Joan Carles Garcia ha anat a declarar aquest matí a la Ciutat de la Justicia  davant del jutge que investiga aquest cas de presumpte desviament de diners de subvencions per a la cooperació internacional.

Garcia s’ha acollit al dret de no declarar i el jutge ha decretat la seva llibertat en càrrecs.

L’alcalde de Tordera era un dels 5 detinguts ahir en l’operació Estela que han passat la nit a la comissaria de la Policia Nacional a la Verneda de Barcelona. Els altres 24 detinguts ahir per la presumpta trama de corrupció a la Diputació de Barcelona han quedat en llibertat.

Juntament amb Garcia, també han passat la nit a la comissaria Jordi Castells, subdirector general de Cooperació Local de la Generalitat; Jonathan Jorba, cap de l’Oficina de Cooperació de la Generalitat; Víctor Terradelles, president i patró de la Fundació CATmón, i Joaquim Ferrer Serra, director de PIMEC fins al 2014.

Segons apunten alguns mitjans aquestes 5 persones serien les que tindrien més responsabilitat en la presumpta trama que investiga la justícia. Pel que fa als altres 25 detinguts, entre ells l’expresident de la Diputació de Barcelona Salvador Esteve, han quedat en llibertat en càrrecs a l’espera de ser citats pel jutge que investiga aquest cas de presumpte desviament de diners de subvencions per a la cooperació internacional.

Segons el magistrat del jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, considera que Joan Carles Garcia era coneixedor de les pressions que el subdirector general de Cooperació Jordi Castells hauria fet als tècnics de la Diputació, i el fa responsable de diverses irregularitats vinculades amb la Fundació Plataforma Educativa.

Des del TSJC s’explica que el Jutjat d’Instrucció número 1 de Barcelona investiga des de fa més d’un any un entramat que hauria defraudat uns dos milions d’euros a través de, com a mínim, 28 subvencions fraudulentes en matèria de cooperació al desenvolupament amb països de l’Amèrica Llatina, el Marroc i Bòsnia, entre d’altres. Les subvencions s’haurien atorgat des de la Diputació de Barcelona mitjançant un seguit d’entitats entre els anys 2012 i 2015.