radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00-13:00
Cursa esportiva per netejar la muntanya del castell
, / 1579 0 0

Cursa esportiva per netejar la muntanya del castell

COMPARTEIX-HO
Inici » Cursa esportiva per netejar la muntanya del castell

Aquest dissabte, a les 09:00 del matí, Palafolls acollirà una nova cursa esportiva on el més important no serà ser el primer, sinó, recollir la brossa que hi ha escampada aper la muntanya del Castell.

Aquesta modalitat de cursa amb la recollida de deixalles es coneix amb el nom en anglès de Plogging i va néixer a Suècia i als països nòrdics fa un parell d’anys. Aquesta pràctica s’ha anat estenent gràcies a la major preocupació existent per la contaminació plàstica que viuen els paratges naturals.

De fet, l’augment de pràctica d’esports a la muntanya ha comportat també un augment de la presència de deixalles en els boscos, pel que el Plogging ha anat augmentant els adeptes per combinar l’esport i el respecte a la natura.

Des del mateix club esportiu s’explica que més enllà del benefici ecològic, la cursa de dissabte també consisteix en un entrenament perfecte perquè proporciona una variació en els moviments habituals del cos ja que afegeixenflexions, col·locació i estirament a l’acció principal de caminar o córrer.

Ho explica Mario Otero, membre del Safir Team de Palafolls.

El grup Safir Team de Palafolls és l’encarregat d’organitzar la cursa d’aquest dissabte al nostre municipi, on els participants sortiran des del Palauet i enfilant la muntanya del castell carregats de bosses d’escombraries per poder recollir el major nombre de deixalles possible.

Safir vol iniciar i posar de moda aquesta nova pràctica del Plogging i recorda que l’activitat és oberta a tothom ja que no requereix cap condició específica i és gratuïta, i tampoc cal cap tipus d’inscripció prèvia. A més, serà la pròpia organització la que hi posarà les bosses de la brossa.