radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Home Comarcal Una 60a de propostes pels pressupostos participatius de Malgrat

Una 60a de propostes pels pressupostos participatius de Malgrat

Comarcal Economia

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 405 0

El procés de pressupostos va tancar el seu període de presentació de propostes aquest diumenge. En total s’han presentat 60 propostes perquè es puguin gastar els 180 Mil euros i que seran votades aquest proper estiu.

D’aquestes propostes, més de la meitat s’han formulat a través de Malgrat Decideix, una plataforma en línia que l’Ajuntament malgratenc va presentar ara fa poc més de dos mesos.

Aquesta eina, que permet fer seguiment, entre d’altres, de l’evolució del procés de pressupostos participatius i que alhora permetia també , ha acollit 34 de les 60 propostes que s’han presentat en els pressupostos, cosa que el consistori ha valorat de manera molt positiva.

El regidor de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Malgrat, Ramir Roger, ha explicat a aquesta emissora que gràcies la plataforma Malgrat Decideix s’ha pogut arribar a unes xifres de participació que probablement no s’haurien assolit si no s’hagués pogut disposar d’aquesta eina.

De les propostes, la gran majoria són relacionades amb l’àmbit de l’espai públic, unes 26, mentre que la resta tenen a veure amb la mobilitat i seguretat ciutadana, l’educació, la cultura i el patrimoni, la convivència i les festes, la participació ciutadana, l’urbanisme, la salut i el consum, els esport i també la igualtat.

Roger valora molt positivament la participació en la presentació de propostes, i ha volgut agraïr la rebuda del projecte, ja que considera que la filosofia del procés era involucrar la ciutadania.

A partir d’ara, la comissió tècnica de l’Ajuntament de Malgrat farà una primera valoració i filtratge de les propostes presentades, i posteriorment el grup motor format per ciutadans i entitats malgratenques serà l’encarregat de fer l’última selecció de les 8 propostes finals.

Serà ja de cara al juliol, concretament entre els dies 2 i 16, que s’obrirà el període de votacions, en què hi podran participar les persones majors de 16 anys empadronades a Malgrat.