radiopalafolls.cat


play

Ara fem

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 21:25 -22:00

i després

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 23:25-00:00
Home Societat L’Associació Sa Gatonera de Blanes reclama més ajudes del consistori per gestionar les colònies de gats

L’Associació Sa Gatonera de Blanes reclama més ajudes del consistori per gestionar les colònies de gats

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 420 0

L’entitat que s’encarrega de la gestió dels gats del carrer del municipi es queixa que l’Ajuntament no ajuda prou en la seva tasca de gestió de les colònies de gats a Blanes.

Segons explica l’entitat Sa Gatonera al Diari de Girona, la situació s’ha tornat “desesperada”, ja que s’han de fer càrrec de la gestió de 35 de les 50 colònies que hi ha al municipi.

L’entitat reclama a l’Ajuntament que “compleixi les seves obligacions”, i lamenta que els voluntaris de l’entitat s’hagin d’encarregar de capturar els gats, desparasitar-los, esterilitzar-los i tornar-los a la seva colònia, una tasca que segons Sa Gatonera és “responsabilitat del consistori”, ja que així ho dicta la llei.

L’entitat explica que ara mateix tenen un deute d’un miler d’euros en concepte de veterinaris, que no poden afrontar ni que consideren que hauria d’assumir el consistori.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Blanes diu que segons la normativa correspon al consistori el control dels animals perduts o abandonats, sense especificar concretament en què consisteix aquesta tasca.

A la vegada, l’Ajuntament recorda que el protocol de gestió de colònies de gats està pendent d’aprovació i que, fins que no es faci efectiu el tràmit, no es concediran autoritzacions per a nous alimentadors ni tampoc cens per crear noves colònies.

L’any passat l’Ajuntament va firmar un conveni amb el Centre d’Acollida d’Animals de la Selva per l’esterilització dels gats del carrer, una tasca que abans es feia a través de clíniques veterinàries.