radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Dissabte, 12:00-12:05
Home Comarcal 3 pirotècnies estatals, dues italianes i una suïssa disputaran el concurs de focs de Blanes

3 pirotècnies estatals, dues italianes i una suïssa disputaran el concurs de focs de Blanes

Comarcal Cultura

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 345 0

L’Ajuntament de Blanes ja ha anunciat quines seran les empreses de pirotècnia que participaran en la 48a edició del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, que s’ha de celebrar a Blanes les nits del dissabte 21 de juliol fins al dijous 26.

La Comissió Tècnica ha triat enguany a tres pirotècnies estatals, dues procedents d’Itàlia i una darrera de Suïssa, que seran les encarregades de posar llum i foc a les nits del concurs.

Les empreses han estat triades d’entre un total de 22 propostes, 8 de les quals de fora del país, una acollida internacional que ha fet que els encarregats de la tria decidissin apostar per una presència del 50% de companyies estrangeres i l’altra meitat estatals.

El primer dia de Concurs, el dissabte 21 de juliol, actuarà la una pirotècnia provinent de València, i la seguiran els següents dies una de les companyies italianes, la suïssa, dues altres empreses estatals procedents de Múrcia i de Galícia i finalment la segona pirotècnia italiana, que s’encarregarà de tancar l’edició d’enguany del concurs, el dijous 26 de juliol, diada de Santa Anna.

Enguany, el nombre de companyies que s’han presentat al concurs ha tornat a augmentar, i de fet s’ha incrementat en més del doble respecte l’edició de només fa dos anys, quan s’hi van presentar un total de 9 candidatures.

El també ha augmentat en aquest 48è Concurs de Focs d’Artifici és el nombre de dies de competició, que enguany seran 6, i conseqüentment ha augmentat també el pressupost destinat a l’esdeveniment, que serà de 150.000 euros, la major part dels quals destinats a les empreses que participen al concurs.

 

Foto: Joaquim Llorens