radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimarts, 13:00-13:20
Palafolls canvia la recollida d’escombraries i crearà 50 illes de contenidors
, / 2246 0 0

Palafolls canvia la recollida d’escombraries i crearà 50 illes de contenidors

COMPARTEIX-HO
Inici » Palafolls canvia la recollida d’escombraries i crearà 50 illes de contenidors

Demà en un ple extraordinari l’Ajuntament de Palafolls canviarà d’empresa de recollida d’escombraries al nostre municipi. Més enllà del canvi d’empresa es vol canviar el sistema actual de recollida d’escombraries general i de la recollida de la selectiva.

Un canvi que respon a la necessitat de millorar i incrementar la recollida selectiva i la separació dels residus. El fet que el nostre municipi encara llenci al contenidor del rebuig molta brossa que s’hauria de reciclar  suposa quantioses sancions econòmiques al consistori, que augmenten el rebut.

Davant d’això i que el contracte amb l’empresa que actualment feia el servei s’ha acabat, el consistori ha decidit canviar d’empres a i apostar pel Consell Comarcal del Maresme.

El canvi suposarà l’eliminació dels actuals contenidors de recollida d’escombraries que es substituiran per uns de nous que sempre estaran agrupats de 5 en 5; rebuig, vidres, paper, envasos i orgànica. D’aquesta manera ja no hi haurà illes de recollida selectiva amb només 3 contenidors o de contenidors de rebuig  aïllats, com passa ara.

Ho explica el regidor de Medi Ambient, Martí Victòria.

De fet el canvi es farà evident en les properes setmanes i fins a finals d’any, quan entraran en funcionament els 50 nous punts de recollida d’escombraries,  i s’eliminarà el sistema actual de contenidors aïllats.

El nou contracte d’escombraries suposarà també un augment del la freqüència de la recollida d¡’algunes fraccions, com ara la d’envasos o la de paper, que es duplicarà.

Segons explica Victòria el canvi d’empresa no suposarà un augment del cost del servei per a les arques municipals, però si espera que sigui un punt d’inflexió per tal de poder augmentar la separació de les diferents fraccions de la brossa.

L’any 2016, el nostre municipi va reciclar 1 de cada 3 quilos que deixalles que va generar.

 

Consulta on es preveu posar les noves illes de contenidors (llistat provisional):