radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar d'Estiu
Maria Fenoll
Diumenge, 09:00-12:00
Home Comarcal Blanes acull la 25a Mostra de Teatre d’Instituts Públics de les Comarques de Girona

Blanes acull la 25a Mostra de Teatre d’Instituts Públics de les Comarques de Girona

Comarcal Cultura

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 345 0

El teatre de Blanes ha allotjat aquest dijous la inauguració de la XXV Mostra de Teatre d’Instituts Públics de les Comarques de Girona, que arriba enguany a la seva 25a edició.

La XXV Mostra de Teatre d’Instituts Públics de les Comarques Gironines va començar aquest dimecres i s’acaba avui divendres.

Al llarg dels tres dies, s’hi han representat un total de 25 muntatges i peces artístiques procedents de 19 instituts gironins i també d’altres localitats. En total, hi participen més de 450 persones, sumant alumnes, professors i monitors.

Una novetat d’aquesta edició és l’actuació de l’Escola de Dansa d’Anglès, que hi presenta l’espectacle que porta per títol “Què volen aquesta gent?”, tres coreografies dramatitzades de diverses cançons populars catalanes.

Una altra novetat és que, per primera vegada, hi haurà la presència d’un institut de Barcelona, el Salvat-Papasseit, i igualment hi haurà també altres instituts d’arreu del territori, com són l’Institut Lo Pla d’Urgell de Bellpuig, l’Institut Banús de Cerdanyola del Vallès i l’Institut Francesc Ferrer i Guàrdia de València.

Per altra banda, la mostra compta també amb la representació del Grup Jove del centre de formació teatral ‘El Galliner’ de Girona, just abans de l’espectacle de dansa.

Les representacions es fan en català i castellà, però algunes també en altres llengües com ara anglès i francès.

L’acte oficial d’obertura d’aquest dijous l’han encapçalat diverses autoritats locals i comarcals, entre elles l’alcalde de Blanes, Mario Ros, i també representants de l’entitat organitzadora, com són Mercè Torroella i Joan Puig.

Tots dos formen part del Seminari del Professorat de Teatre Gironí que, amb motiu de complir els 25 anys de la mostra, ha rebut una reproducció del Medalló Central de la Font Gòtica de Blanes com a reconeixement per l’aniversari del cicle teatral.

 

Foto: Ajuntament de Blanes