radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus Confinats
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimarts, 13:00-13:20
Home Societat El Servei d’Acollida Itinerant per a persones nouvingudes es presenta a Palafolls

El Servei d’Acollida Itinerant per a persones nouvingudes es presenta a Palafolls

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 550 0

Es tracta d’un servei ofert des del Consell Comarcal del Maresme que té per objectiu l’acollida de les persones nouvingudes a la comarca, per tal que puguin ser ateses i se les pugui assessorar en les seves necessitats concretes.

El servei promou la formació d’acollida, perquè les persones puguin conèixer bé la societat que els acull i que puguin tenir autonomia en la seva convivència social.

Aquesta iniciativa, coordinada entre el propi consistori palafollenc i el Consell Comarcal, i que va ser presentat al nostre municipi, vol servir d’acollida a tot tipus de nouvinguts, independentment de la seva condició socioeconòmica.

En aquest sentit, la voluntat del servei és que pugui donar resposta a les necessitats tant d’estrangers com també de persones autòctones.

Ho explica, en declaracions a RP, Víctor Bassa, tècnic de polítiques migratòries del Consell Comarcal del Maresme.

Tot i que se l’associa molt sovint amb el benestar social, el Servei d’Acollida Itinerant exerceix com a via intermediària entre les diverses àrees del municipi, perquè les persones que acull hi puguin tenir accés i puguin ser ateses, en uns àmbits que segurament desconeixen per la seva condició de nouvingudes.

Bassa explica que molts dels casos que arriben al servei són de l’àmbit jurídic, que poden assessorar des del mateix programa i que els serveix també per donar a conèixer les possibilitats que dóna el servei.

Per poder contactar amb el Servei d’Acollida Itinerant, el Consell Comarcal té a disposició l’adreça de correu electrònic “servei.acollida@ccmaresme.cat”, on es poden redirigir les persones que necessiten l’atenció del programa i on elles mateixes poden escriure per obtenir més informació sobre la feina que s’hi desenvolupa.

 

Foto: Ajuntament de Palafolls