radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Tardes.7Dimecres, 18:00 -19:30

i després

Informatiu VespreDimecres, 19:30-20:00
Inici » El 19 de juny es constituirà la Taula de Treball del Delta de la Tordera

El 19 de juny es constituirà la Taula de Treball del Delta de la Tordera

Medi Ambient

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 648 0

Es tracta d‘un organisme de debat impulsat pels Ajuntaments de Blanes, Malgrat de Mar, Tordera i Palafolls amb el que es vol millorar de la gestió integrada de la zona del Delta de la Tordera, un territori especialment vulnerable al canvi climàtic. Tot i que està impulsada des de l’administració, la Taula compta amb la participació dels diferents agents implicats en aquesta tasca; científics, pagesos, sector turístic, associacions mediambientals i socials, i ciutadania en general.

Ja fa mesos que s’està treballant  en aquesta iniciativa i en ara els ajuntaments implicats han d’aprovar en els plens la constitució de la Taula de Treball. Palafolls encara no ho ha fet, ho farà en breu.

S’espera que el proper 19 de juny es pugui fer la constitució formal i oficial d’aquesta Taula a Blanes.

Entorn a aquest organisme, hi ha el projecte ISACC TorDelta,  que vol contribuir a millorar la manera com es prenen les decisions sobre l’adaptació al canvi climàtic del Delta de la Tordera.

Un dels eixos de treball en què es basa el projecte és la realització de tallers específics per detectar reptes, generar propostes i col·laborar en el disseny d’estratègies.

Aquesta setmana han acabat els tallers a Blanes i la directora del Projecte ISACC TorDelta ha destacat que han sortit moltes propostes de futur. Per exemple s’ha coincidit en la importància de l’agricultura, així com del manteniment de les funcions naturals del riu i del litoral.