radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimarts, 13:00-13:20
Home Comarcal Blanes celebra la seva primera competició robòtica educativa

Blanes celebra la seva primera competició robòtica educativa

Comarcal Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 444 0

Va ser aquest passat dissabte al Col·legi Santa Maria del municipi, que va ser l’amfitrió de la competició de robots Freskibo Manyanet Blanes Cup.

L’esdeveniment estava organitzat per l’equip docent del centre i també alumnes i exalumnes del col·legi, i en total hi van prendre part més de 100 infants i joves provinents d’escoles d’arreu de Catalunya.

La competició va començar amb els alumnes d’ESO, que van participar-hi amb robots Lego Mindstorm.

Aquests alumnes podien participar en dos tornejos. El primer consistia en la construcció d’un robot programat que fos apte per a un combat de sumo amb un altre robot.

Per altra banda, el fil conductor del segon torneig era Blanes i els seus atractius. En aquest cas s’havien de superar diferents reptes basats en el transport o llançament d’objectes per part del robot.

Entre d’altres, en una de les proves el robot havia de transportar les gambes des del canó de Blanes fins al port. Tots els elements que manipulaven els robots d’aquest torneig s’havien creat amb la impressora 3D de l’escola a partir de dissenys creats pels propis alumnes.

Paral·lelament als tornejos de secundària, una quarantena d’alumnes de P5, 1r i 2n de Primària van dur a terme una demostració amb els BEEBOTS.

En aquesta part, els infants havien de programar els robots per a què arribessin a diferents punts d’un tauler o recórrer els carrers d’una maqueta tridimensional del municipi blanenc.

Des de l’organització de l’esdeveniment s’ha valorat molt positivament el seu desenvolupament, i consideren que la robòtica és un bon mitjà d’aprenentatge pels alumnes, perquè permet a infants i joves estructurar el seu pensament amb la finalitat de resoldre reptes i, alhora, fomentar el treball col·laboratiu.

 

Foto: Col·legi Santa Maria