radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Divendres, 09:00-13:00
Home Salut La Setmana de la Salut arrenca avui amb la campanya de prevenció del glaucoma

La Setmana de la Salut arrenca avui amb la campanya de prevenció del glaucoma

Salut Societat

2 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 509 0

Des d’avui dilluns i fins el proper diumenge, Palafolls celebra la Setmana de la Salut, 7 dies d’actes que volen servir per posar el focus en la importància que té la salut entre la ciutadania.

El primer dels actes programats és la campanya de prevenció del glaucoma i la degeneració macular, que compta amb la col·laboració de l’Institut Oftalmològic Tres Torres, i que es arrenca avui i es farà fins el proper divendres.

Es tracta de la segona edició d’aquesta campanya, ja celebrada l’any passat, i que enguany ha ampliat els seus horaris i podrà oferir el doble de visites que ara fa un any, per la qual cosa es preveu que se’n puguin fer fins a 125.

Les revisions són de caràcter gratuït i es faran en una unitat mòbil que el centre oftalmològic ha instal·lat al Fòrum Palatiolo, i les hores es donen al mateix lloc

Amb l’ampliació del servei, que ha passat dels 2 dies l’any passat als 5 d’aquest any, l’Ajuntament espera poder donar resposta a la demanda de la ciutadania.

Fermí Bartolí, tècnic de prevenció de la Unitat de l’Institut Tres Torres instal·lada al Fòrum Palatiolo, ha explicat a aquesta emissora en què consisteixen les revisions i també ha assegurat que de moment la campanya està tenint molt bona rebuda, ja que per avui dilluns ja hi ha les 25 cites previstes ocupades.

Alguns dels veïns que esperaven a ser atesos per la unitat han explicat també perquè han vingut i quin tipus de revisió esperen rebre.

Són la Rosa i la Francisca.

A més de les revisions per prevenir el glaucoma la degeneració macular, la setmana de la salut es completa amb altres actes.

Entre setmana, el proper dimecres a les 11 del matí, el Casal de la Dona ofereix un taller de fotoprotecció solar i tractament de taques a la pell, i de cara a divendres, el local jove de Can Batlle ha organitzat una caminada a les 4 de la tarda i un taller de batuts a les 6.

El cap de setmana també inclourà activitats emmarcades en aquesta setmana de la salut, com serà la Fira 8h Saludables, que enguany arriba a la quarta edició, i que tindrà lloc a la plaça de Poppi, on hi haurà parades i també xerrades, classes de ioga, entre d’altres.

La setmana de la salut es tancarà l’endemà diumenge amb una caminada a la platja, organitzada per l’Associació de Dones i l’Àrea de Serveis Socials del consistori.

L’objectiu d’aquesta setmana de la salut és conscienciar a la gent sobre la importància de la prevenció davant de qualsevol tipus de malaltia.

En el cas del glaucoma, per exemple, aquesta patologia afecta majors de 40 anys i els que tinguin antecedents familiars, mentre que en el cas de la degeneració macular, aquesta es detecta en persones d’una edat més avançada. En tots dos casos, però, la prevenció és clau.