radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Home Medi Ambient Les platges del nostre voltant mantenen les Banderes Blaves un any més

Les platges del nostre voltant mantenen les Banderes Blaves un any més

Medi Ambient

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 732 0

A menys de 15 quilòmetres de Palafolls ens podem banyar en 10 platges en les quals onejarà, un any més, la bandera blava.

El jurat internacional de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor ha guardonat el litoral català amb 123 distincions ( 101 platges i 22 ports), 6 platges més que l’any passat i 2 ports menys.

Malgrat de Mar ha revalidat les dues platges amb el distintiu. Es tracta de les dues platges més turístiques de la localitat; la del Centre, que lluirà la bandera blava per 20è any consecutiu i la de l’Astillero, que és el 6è que l’aconsegueix. Pineda en torna a tenir 2: per la platja dels Pescadors i La Riera, mentre que Calella conserva la de la platja Garbí.

Respecte la Selva Marítima, Blanes ha rebut bandera blava a la de S’Abanell, Sant Francesc i la de Blanes, mentre que Lloret n’ha aconseguit 5: la Cala Canyelles, la platja de Lloret, Fenals, Sa Boadella i Santa Cristina.

Catalunya és el segon territori de l´Estat amb més platges guardonades, després de València, amb 132, i Galícia – que ha perdut 4 banderes.

Sobre totes les platges guardonades arreu de l´Estat, les catalanes representen gairebé el 12%.

El jurat de l’associació que atorga els distintius avalua les condicions higièniques, de seguretat, accés lliure, atenció a persones amb discapacitat i el compliment de la legislació entre d’altres. Es tracta d’un sistema de certificació de qualitat ambiental gestionat per la Fundació per a l’Educació Ambiental.

 

Foto: costadebarcelonamaresme.cat