radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

d'Gorra
Ràdio Palafolls
Divendres, 10:00-13:00
Home Política Palafolls demana la sortida en llibertat dels Jordis i els polítics en presó preventiva

Palafolls demana la sortida en llibertat dels Jordis i els polítics en presó preventiva

Política

2 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 609 0

En l’últim ple municipal hi havia 2 mocions diferents, però amb un rerefons similar. Eren dues mocions que reclamaven denunciaven la presó provisional a la que estan sotmesos els polítics independentistes i els líders de les entitats sobiranistes, coneguts com els Jordis.

La primera moció, però, presentada pel PSC, parlava de polítics presos, mentre que la segons moció, presentada per ERC i amb aportacions d’ICV-EUiA, parla de presos polítics.

En el cas dels socialistes la moció demana  l’alliberament dels exconsellers de la Generalitat fins que hi hagi un judici definitiu. Assegura que aquesta situació de presó preventiva no ajuda al diàleg i pacte. Ho explicava l’alcalde de Palafolls, el socialista Valentí Agustí.

La moció dels socialistes va aconseguir  el vot a favor d’Icv-EUiA i de Martí Victòria, mentre que ERC, es va abstenir e Oscar Bermán va votar en contra.

La moció compartida entre els republicans i els ecosocialistes denuncia una onada repressiva de l’Estat cap a l’independentisme, una vulneració dels drets polítics i col·lectius i una escassa divisió de poders a Espanya. Ho llegia Francesc Alemany, portaveu dels republicans.

En el mateix sentit s’expressava Juan Andrés Osorio. El portaveu d’ICV-EUiA, tot i defensar no ser independentista, denuncia la deriva de retallada de llibertats de l’Estat Espanyol.

Per la seva banda Óscar Bermán va criticar aquesta moció i va demanar justícia per a tothom. En un al·legat molt dur contra ERC, Bermán va arribar a demanar la suspensió de l’autonomia de Catalunya i va recordar als independentistes que el poble són tots, també els no sobiranistes. Bermán afirma que en una democràcia no hi ha presos polítics.

Per la seva banda, Martí Victòria va explicar que no estaca d’acord amb la presó preventiva, però va criticar la visió que la moció donava de l’Estat. Segons Victòria en cap cas Espanya és com la de fa 80 anys.

La moció conjunta d’ERC i ICV-EUiA es va aprovar també amb els 5 vots a favor dels dos partits, 2 en contra de Victòria i Bermán i l’Abstenció del PSC.

El ple encara va tractar una 3a moció, presentada per ERC, sobre la criminalització dels CDR. La moció només comptar amb el vot  a favor dels republicans i d’ICV-EUiA i l’abstenció d’una regidora del PSC. La resta en va criticar el sectarisme i el redactat de la moció.

 

Foto: Ràdio Palafolls