radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Divendres, 13:00-13:20
Home Comarcal Es presenta un llibre sobre la història i orígens del Malgrat medieval

Es presenta un llibre sobre la història i orígens del Malgrat medieval

Comarcal Cultura

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 689 0

Ahir diumenge, l’Arxiu Municipal de Malgrat va acollir l’acte de prentació del llibre “Entre el Capaspre i la Tordera. Orígens i primeres passes de Malgrat (segles X-XV)”, obra de l’historiador Xavier Soldevila.

El llibre és fruit de la 11a Beca d’Investigació “Vila de Malgrat”, que va guanyar Soldevila l’any 2012, i ara finalment s’ha publicat.

L’obra és un repàs històric dels orígens de Malgrat de Mar a l’època medieval, entre els segles X i XV. De fet, tal i com ha explicat el seu autor en aquesta emissora, la publicació conta de dues parts. Una primera que repassa com era la zona entre l’actual Malgrat i Calella, quan encara no existien com a tal aquestes localitats, per passar llavors a parlar del Malgrat com a tal.

Un treball de repàs històric que ha consistit, principalment, en fer buidatge documental provinent dels llibres notarials, d’on Soldevila ha pogut extreure un gran gruix de la informació per dur a terme la investigació.

Des d’aquest diumenge, el llibre ja s’ha presentat oficialment, i ja es pot trobar des del passat divendres a les llibreries, a un preu de 20 euros.

Xavier Soldevila, nascut a Vic ara fa 50 anys, és catedràtic d’ensenyament  secundari de l’Institut Euclides de Pineda, i també membre de l’Insrtitut de Recerca Jaume Vicenç Vives de la UdG i de l’associació d’Història Rural de les comarques gironines.

A banda del llibre publicat i en el mateix marc històric, Soldevila oferirà aquest mes de maig un curs d’introducció a la història medieval de Malgrat, que es durà a terme els dijous 10, 17 i 24 de maig a l’Arxiu Municipal de Malgrat, des 19:30 a 20:30.

Per participar-hi, cal inscriure’s prèviament de manera presencial o bé trucant al mateix Arxiu.

 

Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar