radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Cocodril Club
Albert Malla
Dissabte, 12:05 -13:00

i després

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00-12:00
Home Comarcal Primera reunió informativa pels interessats en acollir infants saharauís a l’estiu

Primera reunió informativa pels interessats en acollir infants saharauís a l’estiu

Comarcal Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 307 0

L’associació solidària Malgrat amb el Sàhara, que coordina l’estada dels sahrauís als pobles de l’Alt Maresme, organitza per demà a la tarda la primera reunió informativa per a les famílies interessades en acollir nens i nenes refugiats sahrauís aquest proper estiu.

Es tracta del projecte anomenat  Vacances en Pau que cada any s’organitza a la nostra zona per acollir infants sahrauís que durant la resta de l’any viuen als Campaments de Refugiats de Tinduf, a Algèria.

L’objectiu d’aquests estades a Catalunya és doble. D’entrada allunyar als nens i nenes de les altes temperatures a les que s’arriba al desert on viuen i també per que l’estada d’aquests joves a Catalunya s’aprofita per fer-los passar diferents proves i revisions mèdiques bàsiques.

Josep Gelpí, responsable de l’Associació Solidària Malgrat amb el Sàhara explica que la reunió de demà a la tarda a Malgrat ha de servir per resoldre dubtes sobre aquestes estades, que amb els anys han anat perdent famílies acollidores.

L’estada a casa nostra té una durada de dos mesos, juliol i agost, i les famílies acollidores només cal que dediquin una mica de temps als infants i que ajudin a la interrelació dels sahrauís amb els nens d’aquí.

Fins fa uns anys, uns 700 joves dels campaments de refugiats visitaven Catalunya. La xifra però ha caigut per culpa de la crisi, ja que a banda de les famílies també ha afectat a les administracions, que habitualment s’encarreguen del viatge en avió dels infants.

A l’Alt Maresme l’any passat van venir una dotzena de nens i nenes, un d’ells a Palafolls, una xifra que s’espera sobrepassar enguany.

A banda d’això, les Vacances en Pau permeten donar a conèixer la realitat del poble Sahrauí, que viu desplaçat des de fa més prop de 40 anys quan el Marroc va envair el territori del Sàhara Occidental, fins aquell moment colònia espanyola, aprofitant la debilitat de Franco i davant la passivitat de la comunitat internacional.

Des de llavors els sahrauís han hagut de viure sota el domini marroquí o desplaçats als camps de refugiats del desert algerià.