radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00-13:00
Home Cultura Els floristes esperen vendre unes 7 milions de roses

Els floristes esperen vendre unes 7 milions de roses

Cultura

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 300 0

Una de les estrelles de Sant Jordi, la rosa, ho serà encara més aquest any. Els majoristes de Mercabarna-flor confien que se’n venguin un 20 % més que el 2017. El fet que la diada sigui un dia entre setmana els fa ser més optimistes que l’any passat i aspiren a distribuir més de set milions de flors, gràcies a les vendes a empreses, entitats i al sector de l’hostaleria.

Aquest any es consolida la tendència d’embolcalls ecològics, per respondre a una demanda creixent de flors amb menys plàstics i cel·lofanes, tot i que a PLF continuen sent minoria. El que també es manté estable són els preus, que rondaran els tres euros i mig de mitjana per rosa aquí a Palafolls. El 80 % de les flors són importades, sobretot d’Amèrica del Sud, però com que n’hi ha prou oferta, els preus no variaran respecte de l’any passat.

Mercabarna-flor ha notat un augment en els encàrrecs de roses grogues: la demanda s’ha multiplicat per quatre respecte d’altres anys i ronda el 10 % del total. A Catalunya se’n produeixen molt poques d’aquest color, i això ha fet que s’hagin d’importar de Colòmbia, Holanda i l’Equador.

Al fòrum Palatiolo s’en poden trobar, tot i que són clarament una minoria respecte la tradicional rosa vermella.