radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus Confinats
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00-13:00
La Pilona serà la protagonista de la 13a Beca d’Investigació de Malgrat
, / 570 0 0

La Pilona serà la protagonista de la 13a Beca d’Investigació de Malgrat

Comarcal

2 minute

COMPARTEIX-HO
Home Comarcal La Pilona serà la protagonista de la 13a Beca d’Investigació de Malgrat

El jurat de la Beca d’Investigació “Vila de Malgrat de Mar” ha decidit  atorgar-la a Marc Martín Solà per tal que desenvolupi el seu treball “La Pilona de Malgrat de Mar. Història, futur i característiques ecològiques d’un sistema natural aïllat”.

Aquest és el títol que ja tenia el treball de final de Grau d’en Marc Martín Solà, del jove malgratenc guanyador de la beca que ara cursa quart de Ciències Ambientals.

El jurat ha hagut de triar entre les 5 propostes que s’han presentat a la convocatòria d’aquest any en aquesta beca d’investigació que busca incentivar estudis profunds sobre qualsevol àmbit de Malgrat de Mar.

L’estudi sobre la Pilona s’ha imposat a propostes d’estudi entorn als “Malgratencs murcians. Estudi de les famílies d’origen murcià immigrades a Malgrat de Mar al segle XX”, “Felip Mercader i de Saleta: la petjada de la noblesa a Malgrat. L’herència dels Estornell i els Desclapers”, “Els altres malgratencs” i un estudi sobre el “Club Bàsquet Malgrat. Una qüestió de valors”.

Martín, guanyador de la beca amb el seu treball sobre la Pilona, ha explicat a aquesta emissora el que significarà poder comptar amb aquesta ajuda de cara a la investigació que ha dut i està duent a terme.

La 13a edició de la Beca d’Investigació “Vila de Malgrat de Mar”,  convocada per l’Ajuntament d’aquesta vila, està dotada amb 3.000 euros i vol estimular treballs que contribueixin al coneixement de la realitat actual i històrica del poble veí.

El jurat que ha decidit aquesta beca ha estat format per la directora del Museu d’Història de la Immigració de Catalunya, Imma Boj; la doctora en Biologia i Professora de la Universitat de Girona, llicenciat en Història de l’Art i autor de diverses recerques sobre famílies nobiliàries de la comarca, Joaquim Roura; l’historiador, especialitzat en Història Cultural, Història Social i de l’Esport, Carles Santacana; i el regidor de Patrimoni, del Servei d’Arxiu i Publicacions de l’Ajuntament, Ricard Núñez.

La beca anterior, lliurada fa 2 anys, va estar dedicada a la parròquia de Malgrat.