radiopalafolls.cat


play

Ara fem

El despertar d'Estiu
Maria Fenoll
Diumenge, 09:00 -12:00

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Home Societat Comencen les preinscripcions amb la previsió de dues línies de P3 noves a cada escola

Comencen les preinscripcions amb la previsió de dues línies de P3 noves a cada escola

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 379 0

Des d’avui i fins el proper dia  24 d’abril, el Departament d’Ensenyament obre el període de preinscripció escolar pel curs vinent. Enguany s’ha endarrerit pràcticament un mes el procés per tal de compactar el calendari entre la sol·licitud i la matrícula que s’haurà de realitzar a finals de juny.

El Departament ha previst dues línies de P3 a cada centre educatiu pel proper curs escolar. Són un centenar de places disponibles.

Els alumnes de P3 i els que han de canviar de centre són els que han de fer la preinscripció pel curs vinent. Cal que vagin directament al centre triat i entreguin tota la documentació, tal i com explica Rebeca Gomez, directora del Mas Prats.

A l’hora de fer les preinscripcions cal aportar tot un seguit de documentació tant dels pares com de l’infant. A més cada escola té uns horaris definits d’atenció als pares per formalitzar les preinscripcions. Ho explica l’Anna Miranda, cap d’estudis de Les Ferreries.

Acabat el període de preinscripció es farà la baremació de les sol·licituds per acabar de definir els grups i places definitives.

Una de les novetats del procés és que les famílies que no tinguin plaça assignada als centres demanats en la sol·licitud de preinscripció podran ampliar la llista de centres a partir de les vacants existents. Després es durà a terme l’assignació de places d’acord amb les noves demandes de les famílies.

Les dues escoles de primària van oferir jornades de portes obertes per tal de mostrar el centre i els seus projectes educatius per tal d’ajudar als pares i mares a triar el centre escolar pels seus fills i filles.

 També comencen avui les preinscripcions per a secundària. S’han de preinscriure a 1r d’ESO els alumnes que compleixen 12 anys durant l’any o els qui correspongui cursar aquest nivell perquè han completat la primària. Tots els alumnes que han estudiat 6è a qualsevol de les dues escoles de PLF tenen plaça garantida a l’institut, tot i que també cal que formalitzin la preinscripció.