radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus Confinats
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00-13:00
El temporal de vent i pluja no deixa incidències a Palafolls
, / 525 0 0

El temporal de vent i pluja no deixa incidències a Palafolls

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
Home Societat El temporal de vent i pluja no deixa incidències a Palafolls

Estat del mar aquest matí a Malgrat. RP

Ja ahir els serveis meteorològics alertaven de l’arribada d’un front tempestuós que ha creuat Catalunya entre aquesta passada nit i avui al matí, i que ha deixat pluges abundants, forts vents i també temporal de mar.

A Palafolls, aquest pas frontal no ha deixat incidències remarcables. Al llarg d’aquest matí i migdia l’estació meteorològica de Palafolls ha acumulat poc més de 25 litres per metre quadrat, mentre que Malgrat ha recollit 24 i 21 a Mataró.

El protagonista de la matinada, però, ha estat el vent, que ha bufat amb força al nostre municipi. Les ratxes han arribat als 65 km/h al nostre municipi, de les ratxes més fortes registrades al Maresme. El vent ha afluixat amb la sortida del sol, i durant el matí, el protagonisme l’ha agafat la pluja.

La situació meteorològica també ha dut inestabilitat al mar. El Servei Meteorològic de Catalunya ja va advertir que el fort onatge, fruit de les ventades, podia causar noves inundacions a la primera línia del front marítim, sobretot allà on és habitual.

De fet, aquest ha estat el cas de la zona dels càmpings de Malgrat de Mar, que novament ha vist com quedava inundada per culpa del temporal marítim.

En el cas de Blanes, no hi ha hagut afectacions greus de resultes del temporal de vent i pluja, tot i que sí que els cossos de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes han hagut d’actuar per treure objectes que s’havien desprès d’edificis i alguns que amenaçaven en caure.

Protecció Civil manté l’alerta del Pla INUNCAT pels cabals elevats dels rius a les comarques del nord-est. De fet, les intenses pluges han deixat un cabal a l’alt Ter de 200 m3 per segon, i avisen que pot suposar perill de desbordament en zones baixes en cas que continuïn les pluges.

El Departament d’Interior també ha demanat precaució en el cas de rius com la Tordera, on el cabal del riu ha arribat als 70 m3/s a l’alçada de Fogars aquest migdia, i s’ha demanat vigilar els accessos a la llera del riu, guals i punts baixos.

Paral·lelament, el telèfon d’emergències 112 ha rebut un total de 260 trucades fins a mig matí d’avui dimecres relacionades amb el temporal de pluja i vent.