radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dijous, 13:00-13:20
Home Política La dedicació de Victòria divideix el govern municipal

La dedicació de Victòria divideix el govern municipal

Política

2 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 732 0

En el ple de divendres es va aprovar el canvi de carteres de l’equip de govern local i també la dedicació de 20h setmanals pel regidor No Adscrit Martí Victòria, que a partir d’ara assumirà algunes de les responsabilitats que deixa el regdior socialista Josep Rueda. Rueda ha reduït la seva jornada laboral a l’Ajuntament i justament Victòria tindrà la dedicació que Rueda ha deixat.

Aquest canvi es va aprovar amb només un vot en contra, el del regidor d’EUIA, Juan Andrés Osorio. Es dona el cas que Osorio

Victòria a l’esquerra i Osorio a la dreta. RP

és membre del govern municipal al costat de Victòria i els socialistes.

Davant la sorpresa del vot contrari   l’oposició li va demanar una explicació a l’ecosocialista que va assegurar que votaven en contra per motius polítics. Osorio explica que s’ha trencat alguna de les condicions amb les que Victòria va entrar al govern municipal ara fa poc més d’un any.

L’oposició va abstenir-se al.legant que els regidor que  fan feina han d’estar recompensats amb un sou digne.

Francesc Alemany, d’ERC, però, li recordava a Victòria que fa 3 anys es va presentar a les eleccions per regenerar la política local i que l’evolució l’ha portat a entrar al govern amb un sou.

Per la seva banda, Óscar Bermán, va defensar que els regidors que treballen cobrin un sou, però també va voler posar en valor la feina de l’oposició, que només cobren per assistència al ple. Bermán també recorda a l’alcalde que en ocasions ha defensat que la política no ha de ser el modus vivendi dels regidors, per evitar dependències.

Per la seva banda, l’alcalde de Palafolls, Valentí Agustí, considera “de justícia” que Victòria tingui la dedicació que ha deixat Rueda i que es compensi amb el sou que ha deixat de cobrar el regidor socialista.

D’aquesta manera, i segons el govern, aquesta nova dedicació no costarà més diners al consistori.

El ple municipal de divendres va durar més de 3 hores i mitja i va acabar amb una baralla entre els regidors d’ERC i l’alcalde. Agustí els havia retret que miressin el telèfon mòbil mentre un ciutadà exposava la seva queixa i els republicans van marxar de la sala recriminant aquesta observació al govern.