radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Desafinado
Federico Francesch
Dijous, 00:00 -01:00

i després

d'Gorra
Ràdio Palafolls
Dijous, 10:00-13:00
Home Comarcal El llegat de l’historiador Joaquim Colomé, a disposició dels malgratencs

El llegat de l’historiador Joaquim Colomé, a disposició dels malgratencs

Comarcal Cultura

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 325 0

Des d’aquest passat divendres, l’Arxiu Municipal de Malgrat de Mar compta amb un nou fons documental de gran importància pel municipi.

Es tracta del fons personal de l’historiador local Joaquim Colomé, mort ara fa un any i mig als 92 anys, i considerat una de les figures més rellevants de la història malgratenca.

Colomé, nascut l’any 1924 a Sant Genís de Palafolls, va esdevenir amb el temps una de les figures més conegudes entre la ciutadania de Malgrat, i durant més de mig segle va contribuir amb l’aportació de coneixement a la història local.

Ara, la seva filla i hereva, Montserrat Colomé, ha fet una cessió de caràcter temporal per 25 anys a l’Arxiu Municipal de Malgrat de tot el fons personal del seu pare.

Josep Maria Crosas, cap del servei de l’Arxiu, reconeix la importància del llegat de Colomé, que considera “propi d’un erudit”. Segons Crosas, un dels àmbits més interessants de les seva obra són les recerques que havia iniciat l’historiador, així com les fitxes que omplia. Segons explica, Colomé va fer una recopilació de molts personatges i sobretot de topònims i noms dels carrers del municipi, entre d’altres.

Ara, tot el llegat de Joaquim Colomé estarà disponible a l’Arxiu Municipal de Malgrat perquè la ciutadania el pugui consultar. Carme Ponsa, alcaldessa del municipi, va agraïr en el moment de signar el conveni de cessió que la família de Colomé volgués compartir el patrimoni intel·lectual de l’historiador.

Ara fa 10 anys, l’Ajuntament i l’Arxiu Municipal de Malgrat ja va homenatjar la figura de Joaquim Colomé per la seva aportació, amb el lliurament d’un recull de més de 160 pàgines dels seus escrits amb els que havia col·laborat, des dels anys 50, a publicacions com La Voz, Som-hi o Ateneu.

 

Foto: Signatura de la cessió entre l’alcaldessa de Malgrat, Carme Ponsa, i Montserrat Colomés, filla de l’historiador.