radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Sesión Aleatoria
Edu González
Dijous, 20:00 -21:00

i després

Informatiu NitDijous, 21:00-21:30
Home Medi Ambient L’alta activitat de la dessalinitzadora de la Tordera permet evitar l’alerta per sequera

L’alta activitat de la dessalinitzadora de la Tordera permet evitar l’alerta per sequera

Medi Ambient

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 265 0

Des de ja fa uns mesos, la dessalinitzadora de la Tordera, situada a Blanes, ha augmentat la seva activitat com a resultat de l’episodi de sequera.

La planta va començar  a treballar al 75% de la seva capacitat a finals del passat 2017, la qual cosa va establir un rècord en les xifres de la seva activitat  des de que va ser inaugurada ara fa 16 anys.

A mitjans del passat mes de març, però, el rendiment de la dessalinitzadora va acabar d’augmentar fins a arribar al 100% de la seva capacitat.

Ho va fer després que s’hagués d’aturar el funcionament de la dessalinitzadora del Llobregat, que havia quedat malmesa per un dels temporals marítims que han afectat darrerament el litoral català.

El fet que la planta comencés a funcionar al 100% de la seva capacitat ha evitat que s’acabés decretant l’alerta per sequera, a la vegada que ha provocat crítiques d’experts i investigadors, que avisen que això també ha fet augmentar l’ús de l’aqüífer de la Tordera, que darrerament ha disminuït notablement el seu nivell.

Tot i que en un inici, la instal·lació estava pensada per tractar 10 hectòmetres cúbics, la sequera viscuda ara fa 10 anys va fer canviar de plans l’ACA, que finalment va decidir ampliar el potencial de la instal·lació. Així, el 2011 la dessalinitzadora ja havia duplicat la seva capacitat.