radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Tardes.7Dijous, 18:00 -19:30

i després

Informatiu VespreDijous, 19:30-20:00
Comencen a pintar els murals del nou Parc de les Rentadores
, / 972 0 0

Comencen a pintar els murals del nou Parc de les Rentadores

COMPARTEIX-HO
Home Cultura Comencen a pintar els murals del nou Parc de les Rentadores

Des de fa uns dies la brigada de pintura de Palafolls està elaborant el mural que ha de guarnir el Parc de les Rentadores. Es tracta de l’espai que va néixer com a aparcament de la zona comercial de l’avinguda Pau Casals, però que el consistori vol convertir en un parc polivalent. El primer pas, un cop pavimentada la zona d’estacionament, ha estat guarnir els murs que delimiten l’espai per fer-lo més agradable i acollidor.

Disseny dels murals que s’estan pintant. AjPLF

L’ajuntament ha batejat l’espai com a Plaça de les Rentadores ja que en aquest punt del municipi hi havia un espai on segles enrere les dones hi anaven a fer la bugada, aprofitant el pas de la riera de la Burgada. Aquell safareig, ja desaparegut, s’aixecava en aquest espai i per això s’ha volgut recordar el passat i homenatjar aquelles dones donant nom al nou espai com a Plaça de les Rentadores.

Justament per això el mural que s’està pintant és una composició original especialment dissenyada per aquesta plaça en la que s’hi poden veure escenes de dones netejant en un riu i s’inspira en diferents pintures i imatges de d’època.

De mica en mica, l’espai ha d’anar agafant forma i convertir-se en un espai més amable i polivalent. En aquest sentit, aviat s’hi plantaran alguns arbres i matolls i s’instal·laran algunes escultures.

Un altre dels elements que s’instal·laran aviat serà un escenari d’obra que permetrà la realització d’activitats, tal i com passa a la plaça de Poppi. D’aquesta manera, un cop finalitzada l’actuació, es disposarà d’un gran espai, en format parc i amb la possibilitat d’acollir espectacles.

Aquests murals que s’estan ultimant, ampliaran el catàleg de pintures i murals d’art urbà que s’han anat realitzant al nostre municipi, com ara la formiga de Mas Prats,  les imatges tridimensionals de la Plaça de Poppi o les imatges de pel·lícula de l’antiga caserna del carrer Major.