radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Economia Baixen les transaccions immobiliàries a Palafolls en l’últim any

Baixen les transaccions immobiliàries a Palafolls en l’últim any

Economia

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 527 0

El ministeri de la Vivenda ha fet públiques les dades sobre el nombre de transaccions immobiliàries al llarg del 4t trimestre del passat 2017, les últimes dades disponibles.

Segons es pot observar, el nombre d’operacions de compra venda d’habitatges al nostre municipi en l’últim trimestre del de l’any passat s’ha situat en un total de 24 transaccions, pràcticament totes de vivendes de segons mà i només 1 de nova.

Les dades mostren un augment del 4,35% respecte les transaccions registrades un any abans, a l’últim trimestre del 2016.

Així i tot, l’any 2017 ha reduït en un 17,5% el nombre total d’operacions de compra venda d’habitatges a Palafolls respecte un any abans, ja que s’ha passat de 97 transaccions realitzades el 2016 a les 80 registrades en tot el passat 2017.

Les dades actuals queden lluny de les xifres que es registraven ara fa 14 anys, el 2004, quan es feien pràcticament  5 operacions de compra venda a Palafolls cada setmana, però tot i així milloren les dades registrades als anys més durs de la crisi, quan la xifra no arribava a la cinquantena de transaccions anuals.

En el cas de municipis veïns com Malgrat de Mar, per exemple, la pujada del nombre de transaccions immobiliàries ha estat molt més notable.

Percentualment, el passat 2017 va haver-hi a Malgrat gairebé un 44% més d’operacions de compra venda d’habitatges que l’any anterior, en total 210.

En el cas de Tordera, l’increment és força testimonial, ja que les transaccions han pujat encara no un 3% el 2017 respecte un any abans, una situació similar a la que presenta Blanes, amb poc més d’un 2% d’increment de les operacions, o Santa Susanna, on s’acosta al 5% d’augment respecte ara fa un any.