radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dilluns, 13:00-13:20
Home Política L’Ajuntament estudia una consulta popular sobre el futur dels exlegionaris a Palafolls

L’Ajuntament estudia una consulta popular sobre el futur dels exlegionaris a Palafolls

Política

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1458 0

A poques hores per la celebració de la processó dels exlegionaris pel barri de Sant Lluís, l’alcalde de Palafolls, Valentí Agustí, ha fet pública una carta oberta per mostrar la seva posició de rebuig a la presència del grup paramilitar a l’esdeveniment.

Al document, Agustí diu que el protagonisme de la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona a la processó com a principals convidats “complica” la inclusió d’aquest acte dins del calendari de celebracions litúrgiques del municipi.

En aquest sentit, l’alcalde recorda el posicionament del mossèn de les parròquies de Palafolls, que cada any s’ha desvinculat d’aquest esdeveniment, i considera també que molts catòlics no veuen amb bons ulls la presència dels exlegionaris.

A la vegada, també recorda que el ple de l’Ajuntament fa dos anys ja va posicionar-se en contra de la desfilada, en una moció contra la manipulació del fet religiós.

Tal i com explicita a la carta i en declaracions a aquesta emissora, Agustí considera que portar els exlegionaris a la processó és una “provocació”, ja que la Confraria de Sant Lluís i Santa Maria decideix prioritzar la seva presència per davant del fet religiós.

Un fet en el qual, segons l’alcalde, sí que es posarien d’acord.

A la vegada, Valentí Agustí també es planteja organitzar una consulta entre els veïns del barri de cara a l’any que ve per tal de saber la seva posició entorn a la presència dels exlegionaris.

L’alcalde creu que seria una bona solució, tot i que considera que depenent de quins resultats s’obtinguessin, aquests no serien acceptats per la Confraria.

A la vegada, l’alcalde creu que aquesta és una qüestió que no hauria d’arribar a l’enfrontament físic i que s’hauria de resoldre per la via pacífica.

Segons ha explicat l’alcalde, els cos de Mossos d’Esquadra enviarà 4 furgones d’antiavalots al municipi per evitar possibles enforntaments entre partidaris i detractors dels exlegionaris, tot i que diu que espera que no hagin d’actuar.

El barri de Sant Lluís quedarà tancat al trànsit a partir de les 5 de la tarda i ja des d’aquest migdia es fa efectiva la prohibició d’aparcament als carrers per on passa la processó.