radiopalafolls.cat


play

Ara fem

In-diferent
Eduard Ortega
Dijous, 22:00 -23:00

i després

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dijous, 23:25-00:00
Home Societat Interior torna la pilota a l’Ajuntament i no decideix sobre la processó dels exlegionaris

Interior torna la pilota a l’Ajuntament i no decideix sobre la processó dels exlegionaris

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 982 0

El Departament d’Interior ha respòs aquest migdia a la petició de l’Ajuntament de Palafolls sobre l’autorització o no de la processó dels exlegionaris.

Segons ha pogut saber aquesta emissora, Interior torna la pilota al consistori i no decideix sobre la qüestió, ja que considera que aquest tipus d’esdeveniment és un acte religiós i no està sotmès a la seva regulació, concretament de la llei orgànica 9/1983 que regula el dret de reunió.

Per tant, la Generalitat considera que la decisió d’acabar autoritzant la processó recau en l’Ajuntament, una resolució que ja s’havia adoptat els últims anys.

L’Ajuntament de Palafolls, en el moment de traslladar la decisió a Interior, ja va dir que “no autoritzava” la processó organitzada per la Confraria de Sant Lluís i Santa Maria de Palafolls, una postura que ja tenia altres anys, tot i que finalment l’esdeveniment s’ha acabat sempre celebrant.

De fet, fa dos anys el ple municipal aprovava una resolució en contra de la presència del dels exlegionaris de la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona a la processó de la Confraria, on malgrat tot hi han continuat assistint.

Fa dos anys va ser la Confraria qui va recórrer al dictamen d’Interior, el qual va respondre amb els mateixos termes.