radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dijous, 13:00-13:20
Home Política Bermán avisa que recorrerà a la justícia si els exlegionaris no poden desfilar

Bermán avisa que recorrerà a la justícia si els exlegionaris no poden desfilar

Política Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 957 0

El regidor no adscrit al consistori i confrare major de la Confraria de San Luis i Santa Maria de Palafolls, Óscar Bermán, ha fet pública una carta oberta com a resposta a la no autorització de l’Ajuntament de la processó dels exlegionaris.

Al document, Bermán avisa tant a l’equip de govern com al ERC que no permetrà una “actitud provocadora” davant de la processó, i denuncia que l’Ajuntament està “intimidant” la Confraria. A la vegada, el regidor afirma que recorrerà a la justícia una possible prohibició de la desfilada paramilitar.

Bermán ataca tant a l’equip de govern com també al grup d’ERC, als que qualifica de polítics “aficionats” i “enemics de les llibertats”.

A la vegada, l’exregidor popular titlla a l’alcalde Valentí Agustí de “polític paràsit lliberticida”, el qual considera “amo de Palafolls”. El regidor considera que per Agustí s’ha convertit en una “obsessió personal” el fet de prohibir la desfilada de la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona.

Creu que l’alcalde no té cap dret a “censurar i boicotejar” el que qualifica de “modèlica processó de llibertat religiosa”, i ataca també al grup d’ERC per la seva posició.

Bermán recorda a la formació republicana que “els carrers no són seus” sinó de tots, també dels catalans “que són també espanyols”, i els insta “a despertar del seu delirium tremens nacionalista”.

Bermán també denuncia el que considera una “provocació intimidatòria” dels republicans, que al ple del passat 26 de gener van preguntar a l’equip de govern sobre la processó d’enguany.

L’exregidor popular, que en aquell moment ja no era al ple, d’on va marxar per motius professionals, diu que els republicans van aprofitar per “reincidir en la prohibició il·legal” de convidar els exlegionaris, i acusa a la formació i també a l’alcalde Valentí Agustí de considerar-ho una qüestió prioritària, per davant dels “assumptes socials que realment preocupen als veïns de Palafolls”.

Segons Bermán, la processó que organitza la confraria s’ha convertit en pocs anys en la “manifestació de religiositat popular” més important del Maresme i de les més important de Catalunya, i defensa que no és un perjudici pel municipi sinó que el beneficia, que atrau a públic vingut d’arreu de Catalunya i de l’Estat.