radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Dissabte, 12:00-12:05
L’Ajuntament “no autoritza” els exlegionaris i demana una decisió final a Interior
, / 696 0 0

L’Ajuntament “no autoritza” els exlegionaris i demana una decisió final a Interior

Política

2 minute

COMPARTEIX-HO
Home Política L’Ajuntament “no autoritza” els exlegionaris i demana una decisió final a Interior

L’Ajuntament de Palafolls ha exposat a través d’un decret la seva postura envers la processó del proper Dijous Sant organitzada per la Confraria de Sant Lluís i Santa Maria.

Legionaris a PLF durant la processó del 2016

Segons s’exposa al decret, al qual ha tingut accés aquesta emissora, el consistori no autoritza la processó dels exlegionaris pel barri de Sant Lluís, i trasllada la sol·licitud presentada per la Confraria per celebrar l’esdeveniment al Departament d’Interior de la Generalitat.

En aquest sentit, segons resol el decret, l’Ajuntament considera que la processó “transcendeix el que simplement seria una manifestació de tipus religiós”, i per tant fa responsable a Interior de la decisió final d’evitar o no el pas dels exlegionaris.
Segons el consistori, bo està garantit que l’activitat es desenvolupi amb l’ordre públic necessari, ja que s’han anunciat protestes de rebuig cap al grup paramilitar en les darreres setmanes.

L’alcalde de Palafolls, Valentí Agustí, explica que l’Ajuntament no autoritza la presència dels exlegionaris a Palafolls i que davant trasllada la qüestió al Departament d’Interior per tal que coneguin el clima de tensió que la presència dels exmilitars provoquen al nostre municipi.

El decret s’ha enviat aquesta setmana a la Generalitat i també inclou la moció aprovada a principis del 2016 en la que tots els regidors menys un, van rebutjar la presència dels exlegionaris en aquest tipus d’acte.
Agustí diu que ha parlat amb la Delegació del Govern Espanyol a Catalunya així com també amb el cos de Mossos d’Esquadra, i els ha traslladat la necessitat d’evitar l’enfrontament entre partidaris i detractors de la processó, en el que considera és una qüestió “objectiva”.

Agustí ha enviat avui mateix una carta a la Confraria convidant a l’entitat a repensar-se la decisió de portar els exlegionaris a Sant Lluís, i els argumenta que no autoritza la processó “per motius de seguretat”.
A l’escrit, l’alcalde explica que “no creu convenient” que a la processó s’hi uneixi el grup paramilitar, ja que “aquí no existeix aquesta tradició”, al·legant que és un acte militar i “allunyat del context catòlic”.

 

Els documents als que ha tingut accés Ràdio Palafolls: