radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00-12:00
Home Societat Aspronis enceta els actes del 50è aniversari presentant el seu Codi Ètic

Aspronis enceta els actes del 50è aniversari presentant el seu Codi Ètic

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 598 0

39Ha estat aquest dimecres al vespre al Centre Catòlic de Blanes, quan l’entitat que treballa l’atenció de persones amb discapacitat intel·lectual ha presentat el seu Codi Ètic, on es recullen els valors en què l’entitat s’identifica, i amb els que totes les persones que en formen part es comprometen a treballar.

Aquest nou codi, que es va aprovar fa prop d’un any,  significa el compromís de la fundació per a la implantació de la reflexió contínua i d’una cultura ètica.

A banda de tenir-lo escrit en català i castellà, també s’ha editat un vídeo que explica el contingut de manera gràfica, amb situacions quotidianes de l’atenció a l’entitat, amb subtítols incorporats. La voluntat és que sigui un document viu que vagi enriquint-se en el temps amb les aportacions que tothom vulgui fer-ne.

A més l’entitat tindrà un òrgan que vetlli pel seu seguiment i que estarà format per professionals diversos de l’entitat que atendran consultes, queixes o suggeriments en matèria ètica.

La presentació va comptar amb una conferència sobre ètica en les organitzacions i marca l’inici dels actes del 50è aniversari de la Fundació Aspronis.

Aspronis va néixer a Blanes fa 50 anys de la unió de famílies amb fills amb discapacitat intel·lectual. L’any 1973 es va constituir com associació i va començar a oferir recursos a les persones. Avui, com a Fundació, atén més de 400 persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies. Compta amb una plantilla de 335 treballadors i atén també d’altres col·lectius en risc d’exclusió social arreu de la comarca de la Selva, així com als municipis més al nord del Maresme entre ells Palafolls, on l’entitat té un centre residencial, el Pinya de Rosa, inaugurat ara fa 34 anys.