radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Dissabte, 12:00-12:05
Home Societat La parròquia de Palafolls es desentén de la processó dels exlegionaris

La parròquia de Palafolls es desentén de la processó dels exlegionaris

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 659 0

El mossèn de les parròquies de Palafolls, Salvador Gras, ha fet públiques les activitats organitzades des de la rectoria palafollenca per aquesta propera Setmana Santa, entre les quals no hi apareix la processó de Dijous Sant organitzada per la Confraria de Santa María i Sant Lluís.

Com ja ha passat en anys anteriors, Mossèn Salvador Gras ha desvinculat la parròquia de la Confraria organitzadora de la processó en referència al tipus d’estatuts amb què està constituïda aquesta entitat.

Mossèn Gras ha explicat a aquesta emissora que no existeix cap vincle entre l’Església de Palafolls i la Confraria, ja que aquesta està constituïda amb estatuts civils i no pas eclesiàstics, i ha reiterat un cop més que la processó de Setmana Santa de l’entitat no s’inclou dins de la programació de la parròquia d’aquests propers dies.

Segons el mossèn, la presència de militars en les processons és una tradició que anteriorment es donava arreu de l’Estat però que amb el temps ha quedat oblidada. També recorda que a Palafolls s’havien fet fa anys processons, però que es van perdre per la manca de suport de la gent que formava part de la parròquia.

És un dels motius, explica el mossèn, pels quals no es dóna suport a la processó de Dijous Sant de la Confraria.

Paral·lelament, i com és habitual, l’Església de Palafolls ja té a punt els actes de celebració d’aquesta propera setmana Santa, que s’iniciaran aquest proper cap de setmana amb les benediccions a les esglésies de Santa Maria i Sant Genís de Palafolls, dissabte i diumenge respectivament.

A partir de la setmana que ve, els actes continuaran amb la celebració comunitària del perdó, prevista per dimecres al vespre, així com la Passió, que se celebrarà divendres a les dues esglésies i la Vetlla Pasqual del dissabte, entre d’altres actes litúrgics.